Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ajánlanátok valami bonyolult...

Ajánlanátok valami bonyolult és finom receptet húsból?

Figyelt kérdés
mindig az egyszerű receptekről van szó, én szeretnék valami bonyolultat főzni.
2009. dec. 23. 17:57
 1/2 anonim ***** válasza:
Wellington bélszín.
2009. dec. 23. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Belga karácsonyi pácolt sörös kacsa, burgonyarösztivel


Hozzávalók 4 személyre:


Pác

- bors fűszerkeverék

- só

- rozmaring

- fokhagyma

- 1 mokkáskanál barna cukor

- 1 dl olívaolaj

- 1 dl chimay sör


Belga karácsonyi sörös kacsa


- 2 kacsamell

- 20 dkg kacsamáj

- rozmaring

- finom liszt


Ragu

- 1/2 dl chimay sör

- 1 dkg demi-glace

- 5 dkg áfonyalekvár

- 5 dkg fenyőmag

- 10 dkg áfonya

- 20 dkg gyöngyhagyma

- 1/2 dl csirkealaplé


Burgonyaröszti

- fehér bors

- 1/2 teáskanál só

- 3,5 evőkanál vaj

- 1 kg burgonya

- zöldfűszer



Pác

A pác hozzávalóit mély keverőtálba tesszük, botmixerrel

összedolgozzuk.


Belga karácsonyi sörös kacsa

A kacsamelleket lehártyázzuk, formázzuk, bőrös felükön beirdaljuk, és beleforgatjuk az elkészített pácba. Letakarjuk, és legalább négy órára hűtőbe tesszük. Ha a hús megfelelően átpácolódott, forró serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük, ezután a kockára vágott, lisztbe forgatott kacsamájjal együtt 200 fokos sütőbe téve kb. 10 percig sütjük. A májat a sütőből kivéve a rozmaringágakra fűzzük, a kacsamellfilét felszeleteljük.

A ropogósra sült zöldfűszeres burgonyarösztit tányérokra rendezzük, és elhelyezzük rajta a húst és a ragut.


Ragu

A kacsa sütőzsírjából 1-2 evőkanálnyit serpenyőbe teszünk a ragu elkészítéséhez, és megpirítjuk rajta a gyöngyhagymát. Hozzáadjuk az áfonyát, az áfonyalekvárt és a külön, szárazon megpirított fenyőmagot. A demi-glace mártássűrítőt a szárnyasalaplével simára keverjük, és a raguhoz adjuk. Ha felforrt, beleöntjük a sört, de tovább már ne forraljuk.


Burgonyaröszti

A burgonyarösztihez a krumplit héjastól sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, majd lereszeljük. A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, beleteszszük a krumplit, megsózzuk, fűszerezzük a fehér borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel, s időnként kicsit átkeverve elősütjük. A krumplimasszát waffelsütőbe tesszük, és sütőben aranysárgára sütjük.

2009. dec. 23. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!