Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok írni hidegtál fajtákat?

Tudnátok írni hidegtál fajtákat?

Figyelt kérdés
pl csabai hidetál
2015. ápr. 30. 18:40
 1/1 anonim ***** válasza:

Regebben a talon dominalo cuccok hataroztak meg a nevet: gyumolcsos, sajtos, halas, husos es extra husos. Manapsag mar mindenki ugy hivja a hidegtaljat ahogy akarja ... de nem is ez a lenyeg benne.

Az a lenyeg, hogy olyan dolgok keruljenek a talra, amit a vendegsereg majd mind szeretni fog, unnepelyes legyen a tal elrendezese es mindenbol annyi darab legyen a hidegtalon, ahany vendegre szamitunk.


Sztendert elnevezesek vannak a konyhaban, mint pl. a csabai semmi mas, mint kolbaszosat jelent. Ha bakonyi lenne, az gombasat jelentene, ha ovari, akkor pedig sajtos ... ez nagyjabol ennyi.


Egy alap husos hidegtal: sonkatekercs, kaszinotojas, sajttekercs, szalami (felvagottak)-bol all.


Az extra husoson van olyan mint a kolbasszal toltott csabai karaj, a fott/fustolt marhanyelv, toltotthus, sertessult, hatszin/belszin, kaviaros tojas, libamaj.


Vegul is tok mindegy, az a lenyeg, hogy mindenkinek jusson mindenbol legalabb egy-egy akarmelyik fajtabol, amit nagy altalanossagban minden vendeg szeret.


En nagyon szeretek hidegtalazni, de lassuk be nem olcso vendegvarosdi es jo sok munkaval jar, ha mindent rendesen akarsz osszeallitani. Nalam minimum 2 napig keszul a hidegtal. Elso nap elkeszitem a toltelekeket (tojaskrem, tormakrem, korozott), az alapsalatat es a sajttekercset ... masnap pedig a husokkal kezdek, majd osszeallitom a talat.

2015. máj. 2. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!