Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Levesben sült rántott hús?...

Levesben sült rántott hús? Hogyan?

Figyelt kérdés

Volt egyszer egy receptem, többször is megcsináltam, és nagyon finom volt, de sajna elkevertem valahová, és nem emlékszek már, hogy pontosan mit és hogy.

A lényeg annyi volt, hogy a rántott húst úgy kellett tepsiben megsütni, hogy főztem egy jó erős leveskocka-levest, és azt öntöttem rá. Mire megsült, nem volt alatta lé, mert felszívta.

Nem tudja valaki, mi lehet ez a recept? Vagy esetleg mi a neve?

Már minden létező kombinációban rákerestem, de semmit nem találtam...


2016. jan. 26. 08:36
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Nyilván nem a tíz literes fazekat főzöm tele levessel, és azt öntöm rá mind...

Nem lepte el, szerintem max 2-3 deci lehetett, de jó erős, tán két kockát is belefőztünk annyiba.

Lehet, hogy elő kellett sütni, nem emlékszem, épp azért kellene a recept :/

2016. jan. 26. 14:49
 12/21 A kérdező kommentje:
Egyébként ma már házilag csinálom a leveskockát, és tökéletes, senki nem lett öngyilkos még tőle :)
2016. jan. 26. 14:51
 13/21 anonim ***** válasza:

Szerintem a recepted megvan.

rántott hús elősütve+saját kockából alaplé, be a sütőbe

2016. jan. 26. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
52%

10!

én meg a tejszínt öntöm rá -bár nem panitozott husra- és mivel a folyadék elparolog, evidens, hogy utána megsul a hús.

2016. jan. 26. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
52%
Milyen különleges receptjeid lehetnek, biztosan szeretsz fözni! Hogy csinalod a leveskockat?
2016. jan. 26. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 A kérdező kommentje:

Igazság szerint egy húslevest főzök sótlanul és zsírtalanított farhátból és aprólékból, mert amibe később teszem, azt úgyis sózni fogom, és az se célom, hogy zsírcseppes legyen. Kevesebb zöldséggel, mert a hús íze a lényeg (ha zöldségkockát szeretnék, akkor ugyanez, csak több zöldséggel, de én speciel olyat még nem csináltam).

Annyi különbséggel csinálom a rendes húslevestől, hogy fedő alatt főzöm. Menet közben ugyanúgy lehabozom. Nagyjából olyan 2-3 órát főzöm forrás után pici lángon. Ha ez megvan, hagyom kihűlni, és leszedem a zsírt róla. Ezután újraforralom az egészet, és lesűrítem kb. ötödére. Ha megvan, jégkockatartóba öntöm, és lefagyasztom :)

Igazából innen tanultam:

[link]

2016. jan. 27. 08:22
 17/21 anonim ***** válasza:

De jooo ötlet! Azt viszont nem ertem, mit jelent, h "lesűrítem kb. ötödére"? A linkben is szerepelt, de nem magyaraztak el, ez mit jelent? Mivel vagy hogyan lehet süriteni a huslevest?

elözö

2016. jan. 28. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
addig forralod, míg a nagy része elpárolog, így a maradék egy sűrű, koncentrált ízű anyag lesz.
2016. jan. 29. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
66%

Ez erdekes... en ugy tudom, a parolgassal az ertekes tapanyagok egy resze is eltünik, plane ilyen mennyisegben a "draga huslevesböl"... De azert köszi mindkettötöknek!

elözö

2016. febr. 3. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
párologni csak a víz tud. de csak próbáld ki ha kételkedsz. vegyél egy liter vizet, tegyél bele annyi sót, ami szerinted elviselhető. Forrald el a víz 3/4-ét és meglátod, hogy egy koncentráltabb, sósabb ízű folyadékod marad. :)
2016. febr. 4. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!