Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogyan csinálja a paprikás...

Ki hogyan csinálja a paprikás krumplit?

Figyelt kérdés
Én imádom, de a saját verziómat már "unom", és egy kis extrát vinnék bele. Köszönöm.

2019. jún. 16. 14:59
 1/7 anonim válasza:
100%
Én úgy szoktam hogy egy kevés hagymát lepiritok abba bele teszem a kolbászt és szallonat és miután lepirultak eléggé beleteszem a piros paprikát és ,lehúzom a tuzhelyrol amíg bele teszem a krumplit atforgatom bele a só bors és felöntöm vízzel ,a végén plusz egy gerezd fokhagyma
2019. jún. 16. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Pörkölt alap, krumpli, szigorúan húsféle mentesen, rengeteg szafttal, erős paprikával, ha kész villával összetörve, puha friss kenyérrel....


Ismerősöm zöldborsót szokott bele tenni -meg szalonnat-, illetve ugyanúgy gombaval is szokott csinálni. Egyszer ettem lecsós verziót, kolbásszal, az is finom volt

2019. jún. 16. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Füstölt szalonnát megpirítom kis olajon, rá a hagyma, csípős kolbász, a felkockázott vagy hasáb nyers krumpli, fűszerek. Picivel több víz, mint amennyi ellepi, és háromnegyed fővéskor 2-3 marék lebbencstésztát vagy fodros kockát szórok bele. Ez megpuhul, mire a krumpli teljesen megfő és a maradék vizet is beszívja. Imádom. Csemegeuborka, vagy csalamadé mellé és nem lehet megunni.
2019. jún. 16. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó szelet füstölt szalonnát kisütök, a pörcöt kiveszem. (Ez a szakács jutalma, egy kis friss kenyérrel gyorsan elfogy)

A kisült zsírban megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórom a hasábokra vágott krumplit és együtt pirítom egy pár percig. Megszórom pirospaprikával, sózom, egy gerezd reszelt fokhagymát, egy babérlevelet teszek hozzá, összekeverem és felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Amíg fő a krumpli, 4 evőkanál grízes lisztből, 1 tojással és csipet sóval nokedli tésztát készítek. Amikor a burgonya megpuhult, a nokedlit apró lyukú szaggatóval beleszaggatom, és személyenként 1 felkarikázott virslit főzök bele. Eggyet forralok rajta, majd leveszem a tűzről és lefedve 10 percig pihentetem.

Nyáron kovászos uborkát, télen ecetes almapaprikát kínálok hozzá.

2019. jún. 16. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! Ki fogom próbálni ezeket az újításokat. Bevallom, én a szalonnás verziót nem próbáltam még, és fokhagymát sem tettem bele. Viszont őrölt köményt szoktam beletenni.


A borsós verzió meredeken hangzik. :D De lehet egy kört futok azzal is. :)

2019. jún. 16. 21:52
 6/7 Béla211 ***** válasza:
Amúgy itt a jó idő ha egy kicsit más ízre vágysz és van rá lehetőséged érdemes megcsinálni bográcsba fa tűzön teljesen más íze lesz legalább is szerintem.
2019. jún. 17. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Finom a borsós, legalábbis én szeretem.

Ha tudsz, vegyél füstölt paprikát, az is extra ízt ad neki.

2019. jún. 17. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!