Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért van az hogy az elvileg...

Miért van az hogy az elvileg ugyanolyan élelmiszereknek más kalóriaérték van a csomagolására írva?

Figyelt kérdés
Például a hadászi bulgur 100gja 80kcal,míg más bulguroké 340 körül van. Vagy például egy csemege cékla is lehet 45kcal,de akár 17kcal is. Nem szőrszálhasogatni akarok, csak nem értem hogy kettő cékla, vagy kettő elvileg ugyanolyan bulgur közt, hogy lehet különbség?

2020. ápr. 19. 17:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Be tudnád linkelni ezeket?

Mert valamit vagy elnéztél vagy rosszul van megadva.


A bulgurnál szerintem a 100/80 kcal a megfött bulgurra vonatkozhat, de nem találtam ilyen néven semmit, ezért csak tippelek.

A cékla esetében sem találtam, "csemege" céklát, csak eceteset. A nyers cékla kalóriatartalma 35-45 kcal, a 17 nem tudom, mire vonatkozik, lehet, hogy egy adagnyira vagy valami más miatt ennyire kevés a megadott érték vagy egyszerüen rossz.

Ahhoz, hogy tényleg valami konkrét választ lehessen adni, szükséges lenne tudni, hogy honnan szedted az adatot.

2020. ápr. 19. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
Lehetnek különbségek. Pl. az egyik helyről származóban több lesz a cukor.
2020. ápr. 19. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
54%
Ezek mind körülbelüli értékek. Két egy helyen nevelt, egyforma zöldségben sem 100%-ig ugyanolyan arányban vannak jelen a tápanyagok, mivel ezek szerves anyagok, nem mértani pontossággal sorozatgyártott termékek, nincs köztük két teljesen egyforma. Ha pedig hozzávesszük, hogy a különféle márkákhoz a növényeket más-más területen, más éghajlaton termelték, mással trágyázták stb. akkor még ennél is nagyobb lehet a különbség.
2020. ápr. 19. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Azért EKKORA eltéréseket nem lehet azzal magyarázni, hogy máshol termesztették az ételeket!
2020. ápr. 19. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

[link]

(FeVita zöldborsó 100g/91kcal)

[link]

(Iglo zöldborsó 100g/70kcal) Például. Érdemes lenne az alacsonyabb kalóriásat választani, vagy teljesen felesleges? Számolgattam, és akár naponta 400-500 kalóriával kevesebb is kijönne, ha alacsonyabb értékű termékeket fogyasztanék.

2020. ápr. 19. 20:34
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem is a kalóriákon akarok spórolgatni, inkább csak tudni szeretném, hogy kalóriaszámlálós fogyókúra esetén (a makro arányokat is szemmel tartva), az adott csomagolással számoljak, vagy inkább az általánosan elfogadott adatokat vegyem alapul. (amik pl meg vannak adva a kalóriatáblázatokban,netes oldalakon)
2020. ápr. 19. 20:40
 7/8 anonim ***** válasza:

ami valamilyen szinten is fel van dolgozva, az más lesz minden gyárban. az egyik céklához több cukrot adnak, a másikban kevesebb a só, a harmadikban több a sav, stb.

a bulgurnál viszont nem értem a különbséget, azt elvileg csak szárítják, aztán csomagolják.

2020. ápr. 19. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A bulgurnál egyértelmüen a nyers illetve megfött állapot okozza a különbséget.

A nyers bulgur 100g/340 kcal, ha megfözöd, akkor kb 3-szoros mennyiségü vizet vesz fel, a végeredmény kb 400 g lesz, amiben összesen van ennyi, ha ezt elosztod 4-gyel, akkor 80-85 kcal-ra jön ki.

2020. ápr. 19. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!