Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A nyers krumpli az hízlal?

A nyers krumpli az hízlal?

Figyelt kérdés
2012. nov. 28. 12:57
1 2
 1/20 anonim válasza:
100%
Én úgy tudom,hogy a nyers krumpliban lévő keményítőt nem tudja megemészteni a szervezet,ezért nem ajánlott nyersen fogyasztani.
2012. nov. 28. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:

Nem hízlal, legalábbis nem jobban, mint pl. a rizs.

Ha nyersen eszed, vigyázz, hogy semmilyen zöld része ne maradjon rajta, mert az mérgező. Továbbá a nyers krumpli(-lé) vízhajtó hatású, és szorulást is okozhat.

Gugliba keress rá: nyers burgonya.


Inkább héjában főzd meg. :)

2012. nov. 28. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
16%

Nyersen/hőkezelve ugyan olyan mennyiségű káros lektin tartalma van, héjával együtt még több.


A keményítő nem könnyen emészthető, de nyersen, hőkezelve is megemésztjük, és kiváltja a nagy vércukor emelkedést, inzulinszint emelkedést.

2012. nov. 28. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
Csak főzd meg, nem lesz tőle bajod.Ha valami leírása nem úgy néz ki mint egy kémiai táblázat, csak edd meg ahogy illik, nem hízlal. :) [Zöldség,gyümölcs,teljeskiörl. gabonafélék,barna rizs, hüvelyesek]
2012. nov. 28. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
35%

Ez nyilvánvaló hazugság, ettől a Kérdezőnek nem lesz jobb.


[link]

[link]

2012. nov. 28. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek

hát nem ez lesz a fogyi zöldségem, pedig finom

2012. nov. 28. 14:01
 7/20 anonim ***** válasza:
59%

Nagyon finom, tudom :(

És a kenyér is baromi finom, a különböző tejes ételek, és az édességek is :( Óó, hogy ne tudnám..


De miután megismertük ezeket az ízeket, vágyunk rájuk meg kell próbálni helyettesíteni másokkal, hasonló de egészségesnek tekinthető ételekkel. Nem tudom hogyan szoktad enni a krumplit, de pürét lehet készíteni paszternákból, nagyon finom, fehérrépához hasonló zöldség. Figyelni kell rá, hogy a zöldségek bármilyen egészségesek, nem egy könnyen emészthetők. A burgonyában a keményítőt megemésztjük, nem puffaszt (vannak emészthetetlen, mérgező fehérjéi ez más kérdés) viszont az emészthetetlen rostokat tartalmazó, alacsony ch tartalmú zöldségek tudnak puffasztani rendesen. A kínaiak melegítő hatású (emésztést segítő) fűszerekkel készítik, gyömbérrel, sok fokhagymával. Rögtön ízesebb is. Ezt azért írom le, mert nálunk gyönyörűen összeillett a tapasztalat, és utána az intelem amikor rákérdeztem szakértőnél :)

Persze ha a paszternákról olvasol az interneten az ilyen hatásokat simán elfelejtik leírni :) Na mindegy, erre vannak a jó emberek, adnak elkészítési tippeket is :)))

2012. nov. 28. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
53%
Na mi van Tápos harcos, levetted a neved? :D
2012. nov. 28. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
Számít?
2012. nov. 28. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
29%
Neked biztos, ugyanúgy nem érdekelsz itt senkit, ahogy eddig sem.
2012. nov. 28. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!