Kalóriaszámlálásnál érdemes beleszámolni a menstruációs ciklus szakaszait?
Tehát pl, amikor vérzek, vagy legalábbis, rákészülök, akkor több kalóriát égetek el, és ennek függvényében ezeken a napokon lehetek egy kicsit megengedőbb magammal szemben, vagy a vágy az édességek és tetemesebb mennyiségű ételek iránt pusztán pszichológiai, és inkább álljak ellent neki?
Alapvetően napi 1000-1100 kalóriát viszek be (ezzel fogyok heti fél kilót, a súlyom fenntartásához szükséges kalóriamennyiség 1200-1300 kcal), szóval nem mindegy, hogy belefér-e még egy-két apróság. Nem sportolok, így még ezzel sem vigasztalhatom magam.
Köszönöm!
Nyilván a mindennapi aktivitás- a házból kilépni, eljutni a tömegközlekedésre, onnan eljutni a munkahelyemre, azon belül is mászkálni sokszor- az megvan, szóval az abszolút 0 mozgás nem helytálló teljes egészében :D
Egyébként, nem értem, miért a csodálkozás, kevesebb kalóriát viszek be, mint amennyit elhasználok, ez sporttól függetlenül fogyást eredményez. Az max gyorsítaná a folyamatot. Bár nem ANNYIVAL, azért egy sajtburgert lefutni elég sokáig tart- főleg, ha nem is vagyok túl jó kondiban, és inkább kocogok futás helyett.
62 kilóról indultam, most vagyok 58. Egy hónapja kezdtem el, átlagoltam a heti fél kilót. De az első egy héten több ment le egyszerre, mert ugye, a víz meg az ilyesmi.
Leginkább grillezett csirkét, pulykát, halat eszek, valamilyen párolt zöldséggel vagy salátával, néha ebédre egy-egy pizzaszelet lecsúszik. Reggelire gyümölcsös-joghurtos zabpehely (vagy semmi), gyümölcsök délelőtt mindenképp, és gyakran délután is, desszertnek. Esetenként egy szelet kenyér, sonkával, sajttal, mellette csomó paradicsom-paprika, ilyesmi. Alapvetően ugyanazt eszem, mint eddig, mert eddig is egészségesen táplálkoztam, csak most csökkentettem az adagokat és kiszortíroztam a valós desszerteket, mert alapvetően ezek a tényezők miatt híztam 10 kilót az elmúlt két évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!