Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések

A kérdés

Csalódtam a nőkben. Milyen nő az, amelyik nem akar gyereket soha?

Férfi vagyok, majd egyszer szeretnék én is családot és gyereket, de a legtöbb nő, akivel dolgom volt, nem is akar soha gyereket, vagy nem akar ilyesmiről beszélni... Azt hittem, hogy az élet egyik értelme (főleg egy nő számára) az, hogy egyszer legyen legalább 1 utódja az életben. Ha pedig 3 dolgot kellene mondanom, ami eszembe jut egy nőről, akkor az egyik az lenne, hogy attól nő egy nő, hogy tud gyereket szülni. Vagy pl. mi a véleményetek arról, hogy egy nő meddővé téteti magát? Szerintem annyira szomorú, hogy a magyar nők már nem is akarnak gyereket! Akkor elvégre mi a nők biológiai szerepe (de akár társadalmi szerepe is), mire jók, ágybetétnek? Elnézést a fogalmazásért, csak felbosszantanak az eféle "nők"...

 2009. okt. 30. 22:01  Privát üzenet  

A válaszok
Olyan nő nincs, amelyik ne akarna gyereket, csak olyan van, amelyik olyan későn jön erre rá, hogy már nem lehet neki!

A válasz 34%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/306Időpont 2009. okt. 30. 22:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Lelki sérült.

A válasz 30%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/306Időpont 2009. okt. 30. 22:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nekem több olyan ismerősöm is van, aki nem akar gyereket, tehát vannak ilyen nők. Nem tudom hány éves vagy kérdező, de előbb utóbb összetalálkozol valakivel, aki akar majd gyereket, és pont tőled!

A válasz 96%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/306Időpont 2009. okt. 30. 22:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Aki meg szeretne annak nem akar jönni!!!

A válasz 66%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/306Időpont 2009. okt. 30. 22:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nekem is van több olyan nőismerősöm (nem barátnőm, így nem tudom, hogy nevezzem őket), akik nem akartak soha életükben gyereket. Most 40 éves körül vannak, és egyik az örökbefogadást intézi épp, kettő pedig lombik-programra jár a párjával.

A válasz 66%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/306Időpont 2009. okt. 30. 22:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Amit írsz, valódi probléma. Tényleg van olyan nő, aki SOHA nem akar gyereket. Félti a karrierjét, az alakját, a szabad/oss/ságát és még mit tudom én mit félt. De ezek a nők egyszer mégiscsak megbánják. Igazad van, a legcsodálatosabb dolog a világon megszülni egy emberkét. A többi csak tudás és technika. Ezek a nők /akik nem akarnak szülni/ haragszanak a világra, a körülményekre, a férfiakra, nem utolsó sorban pedig haragszanak magukra is. Nem tartják magukat érdemesnek arra, hogy legalább egyszer kipróbálják, milyen is anyának lenni. Pedig az embernek nem szabadna elzárkóznia attól, amit nem ismer /anyaság/, ráadásul olyasmiről, amiről ódákat zengenek mások. Igen, ezek a nők ágybetétnek valók és úgy is érdemes rájuk tekinteni!

A válasz 47%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/306Időpont 2009. okt. 30. 22:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
22:13-as nagyon jól megfogalmaztad, amit én is írni akartam épp! :)

A válasz 39%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/306Időpont 2009. okt. 30. 22:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Vannak ilyen nők, és ezt el kell fogadni. Sőt én azt mondom, hogy jobb is, ha az ilyen nőre nincs rákényszerítve, és nem szül soha-jó vége úgysem lenne. Az ilyen éljen, dolgozzon, bulizzon, csináljon amit akar, és szüljön az, aki valóban akar, és szeretni fogja a kicsit.

Az, hogy valaki meddővé teteti magát, nálunk hivatalasona 3 gyerek és 40 éves kor felett lehet, akkor meg már megteheti szerintem. hisz ha nem akar több babát, nem kell védekeznie folyton, s nem csúszik be egy újabb baba, amit esetleg már nehéz lenne felneveleni....

És igen, nem írtad, hány éves vagy, de örüök, hogy vannak iylen pasik, akik gyereket akarnak. Én is egyre többször látom fiatal pasikat, mikor lányommal sétálnak, hogy megmosolyognak, incselkednek a lánnyal, sőt multkor a buszon egy odalépett hozzám és gratulált, hogy milyen szép gyermekem van.Ledöbbentem és nagyon jól esett...

A pasik általában megriadnak, ha egy kisgyereket lántak, de talán ez most már változik valamennyit...

Hidd el, meg fogod taláni azt a nőt, aki neked akar gyerekeket szülni. Én is későn találtam meg párom, de nem bánom, és hamar behoztuk a lemaradást. 4 hónap alatt összeköltöztünk, 9 hónap alatt terhes lettem, 1 év alatt összeházasodtunk, és most, 2,5 év után már félidős vagyok a másodikkal, és már terveben a harmadik baba is.

Tarts ki, téged is meg fog találni a párod.

És azért ne nézd le a nőket, ne hívd őket ágybetétnek. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy eldöntse mit tesz az életével, ha mi nem is értünk egyet vele.A válasz 87%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/306Időpont 2009. okt. 30. 22:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kedves Kérdező!

Igen, jó dolog látni, hogy van férfi, aki szeretne gyereket, családot és felelősséget vállalni, de nem lennék a párod, barátnőd, feleséged, mert te nem a társat látod a nőben, hanem egy tárgyat, aki max csak arra kell és/vagy jó, hogy megszülje az utódaidat. Ez abból a kérdésedből látszik, hogymire jók a nők amúgy? Ágybetétnek? Ne haragudj, de ez durva.

Én amúgy azok közé tartozom, akik nem akarnak gyereket. 33/N Soha nem is akartam, mert nem érzem, hogy egy gyerek tenné teljessé az életemetn. Nem vagyok sem karrierista, sem bulizós... egyszerüen csak így érzem jól magam. Nem fejtem ki hosszú sorokban, hogy mit élek át amúgy, mikor néha megbélyegeznek azzal, hogy öznő vagy gonosz vagyok, mert ettől még nem érzem magam annak. Nagyon sok embernek segítek és habár nem rajongok a gyerekekért az elszomorít, hogy azok az anyák már kevésbé vannak lenézve, akik megszülik a gyereküket, majd úgy mond nem tudnak velük mit kezdeni és azok a szerencsétlenek csak nőnek mint a gomba céltalanul bele a világba. Én legalább beismerem, hogy nem lennék jó anya és épp ezért nem szülök gyereket sem.

Még had linkeljek be ide egy cikket (ami nem igazán jó) és a hozzászólásokat, amik közül külön felhívnám a figyelmet a következőkre, mert kb ugyanazt fogalmazzák meg, amit én érzek és szerintem még sokan mások rajtam kívül.

[link]

Sylvie

2008. április 21. 21:47

mana

2008. július 1. 01:35

leila007

2008. szeptember 2. 13:26

Thalia

2008. november 18. 17:21

lizzie

2009. augusztus 24. 16:01

lizzie

2009. augusztus 24. 16:10

Taki71

2009. szeptember 17. 13:40


Még annyit, hogy ettől függetlenűl én szarul élem meg a hétköznapjaimat, mert örlődök. A párom szeretne gyerekt és én szeretném megadni neki azt, amit szeretne. Ez egy 22es csapdája... nekem már mindegy.


Neked kívánom, hogy egyrészt megtaláld a párod másrész, hogy tanuld meg tisztelni is, ne csak egy lehetséges tenyészkancát láss benne, hogy a párkapcsolatod tényleg teljes legyen.

Sok sikert!A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 91%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/306Időpont 2009. okt. 30. 22:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Bemásolom mit írtam egy másik válaszhoz:

Nem akarok gyereket, és nem akartam már kamaszkorom óta. Előtte sem voltam nagy gyerekimádó. És remélem, hogy így marad! Semmi jót nem látok a gyerekben. Illetve tudom hogy milyen jó dolgokat tud adni, de nem tartok rá igényt! És elegem van, hogy akárhol megmondom az van hogy:

1, ohh fiatal vagy, majd 20-25-30-35-40(de akkor már cseszheted mi meg kárörvendünk) megváltozik a véleményed.

2, van aki megért annak ellenére, hogy máshogy gondolja, de jözben süt róla, hogy szerinte csakis az a jó, amit ő csinál (pl, én teljesen elfogadom a vélményed! Aki nem akar az nem szül! De nem tudod miből maradsz ki! -.-)

3, aki egyetért, de úgy beszél rólam, mintha valaminek a hiányában lennék (pl, én elfogadom a véleményed, de JOBB is, hogy ilyen ember nem szül!) Kikérem magamnak! Teljes ember vagyok és ha akarnék gyereket szülni, akkor szülnék, és ugyanolyan jó anya lennék, mint bárki más! Ha vállalok valamit akkor azt meg is csinálom! Nem akarok gyereket, de ha lenne tisztességgel felnevelném, és nem tudok semmivel sem kevesebbet mint azok akik szülnek.

4,Karrierista, akinek nem olyn fontos a család. Ez nem igaz! Nagyon fontos a karrier, mert remélhetőleg azt fogom csinálni ami a hobbim, és legnagyobb szenvedélyem, és a család is! Igen, nekem a család a legfontosabb! Nem a szüleim, testvéreim stb. A Család! Mert nekem a párom a legfontosabb a világon, és joga van a Családnak két fővel is Családnak lenni!

5, akik betegnek néznek (hát aki nem érzi az ne szüljön, de annak biztos valami baja van) Kikérem magamnak, nem vagy sem: degenerált, selejt, hibás génű és semmi más sem! Azt vallom, hogy akkor lennék hibás ha állat lennék, mivel neki kötelező szülni, szaporodni, és aki nemt eszi avval tényleg valami van (pl ha a kan kutyát nem érdekli a tüzelő szuk akkor annak tényleg valami baj van!). De én ember vagyok, és szerintem az Isten (igaz én az Evolúcióban hiszek) nem adott volna szabad választást, ha nem lenne normális az is aki nem akar gyereket.

6, és van a kedvencem, aki nem ért egyet, sosem hallott még a toleranciáról. Ezek azok akik önzőnek (miért gyereket csak a világnak szülsz?), érzelmi nullának, h*lyének, sz*métnek, betegnek, agyalágyultnak, nőnek nem nevezhető lénynek, p*csának neveznek aki jobb lett volna ha meg sem születik, jobb lett volna ha az anyja kikapartatja de ha már szennyezi a földet akkor majd reméli hogy egyszer akar gyereket és jól megszenved mert elveszíti vagy nem is lehet már neki! És tudjátok mi a legszebb? Hogy ezek a jókívánségok anyáktól (szerintem ez sértés az Igazi Anyákra nézve) származnak, akik gyereket nevelnek! Ilyen emberek nevelik a jövő nemzedékét! Akik más ember halálát kívánjá, csupán azért mert valamit nem úgy gondol ahogy ők! Szerintem elkeserítő.

Azon kívül nem bulizok, piálok, pasizok, shoppingolok és nem is tettem kamaszkoromban sem (na ezért is kiutáltak a töbibek, túl jó gyerek voltam) és most sem fogom! Nem akarom kiélni magam. Nem sírok ha letörik a műkörmöm és eléggé sok felelősséget vállalok a szenvedélyemért, néha többet mint valaki a gyerekért.

De nem, nem akarok gyereket. Számos indoka van, tudom mások szerint ez csak magyarázkodás (de hát ők kérdezik nem!?), de nekem nem, és tudom mindegyiket meg lehet oldani! de én akkor sem és egyébként sem szeretnék gyereket! Nem vagyok se önző se beteg, se semmilyen tulajdonságoknak híján ami miatt sz*r anya lennék, nem akarok és kész!

És sajna ezért még nagyon sokan fognak elítélni, mert ebben az országban nem dívik az elfogadás (vagy inkább nem a szomszéd pletykákkal való foglalkozás). Más országokban szervezetekbe tömörülnek az ilyen gondolkodású emberek (No Kidding stb) és ugyan ott is sokan nem fogadják el őket és bántják, de ott azért nem botránkoznak meg ilyenen (ezért sem tervezek sokáig ebben az országban maradni). Az a baj, hogy az ilyen emberek saját magukat minősítik amikor habzó szájjal utálkoznak (miközben akik utálnak egy rossz szót sem szolt az ő életmódukra- pedig lehet lenne mit de az mindenkinek magánügye- és nem bántott senkit- nem mondta pl hogy r*hadt gyerekek sem semmi ilyesmit csak épp ez nem kell neki) de még mindig ők vannak többen, és a társadalom inkább őket fogadja el mint azokat akik békésen mást gondolnak mint a többség. Amúgy az állatok nagyon érdekelnek (evvel kapcsolatos a szenvedélyem is). És bevallom, sokkal jobban érdekelnek. És ha meglátok egy kölyökállatot, akkor megvédem és ápolgatom (bár igaz, hogy nem olyan érdekesek számomra mint a felnőtt állatok, akikkel már lehet valamit csinálni- pl megtanítani leülni). Nekem van Családom, szenvedélyem, nekem fontos a munka és nem csak az az értékem, hogy van két mellem amivel lehet szoptatni! De ha kell nem dolgozok, főzök-mosok-takarítok-bármit amit egy családanya- de nem akarok gyereket. Na szóval, ezen lehet elgondolkozni. Én ezt gondolom, fogadják el, és hagyjanak békén és ne mondjanak semmi mást (pl elfogadom De...-nincs de, nem bántok senkit, engem se bántson senki).

Megj.: a fentebbi jelzőket, amiket eddigi életem során kaptam az anyáktól eléggé cenzúrázva írtam le. Van valami sértő a válaszomban? Én úgy érzem hogy nem, és máskor ís ilyen hangnemben írtam/beszéltem mégis megkaptam a magamét. Teljesértékű Nőnek értem magam! Adjon az ég neked is szerető gyerekeket, nekem meg azt amire én vágyom.

Meddővétételről nem gondolkoztam, de azt csinálja aki akarja, én nem itélem el!A válasz 78%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/306Időpont 2009. okt. 31. 01:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Akik rossz anyagi körülmények között neveltek gyereket (vagy többet), hogyan élitek meg mindezt?
Bátorság vagy felelőtlenség 4 éven belül 3 gyereket szülni?
Vállalnátok még egy gyereket, ha a párotok így viselkedne?
Meddig baba a baba, és mikortól kisgyerek? Miért kell egy 2éves gyereket, kisbabázni?
18 éves elmúltam, milyen feltételek mellett tudok gyereket örökbefogadni gyermekotthonból (Elég ha csak nagykorú vagyok? )?
1 hónap múlva anya leszek és egyáltalán nem érzek semmit, nincs anyai ösztönöm. Miért van ez? 6 éve szeretnék már gyereket! Azt hittem meghatottabb és felelősségteljesebb leszek! Csalódtam magamban!

Kérdések a Gyerekvállalás, nevelés rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!