Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Biotech USA vs Scitec Nutritio...

Biotech USA vs Scitec Nutrition? Melyik jobb?

Figyelt kérdés

Véleményeiteket és tapasztalatotokat szeretném kérni, melyik gyártó termékeit találjátok jobbnak? Az nyilvánvaló, hogy a Biotech-es termékek között vannak jóval olcsóbbak is, míg a Scitec-esek sokszor elég drágák. Ár/érték arányban jobbak a Biotech USA termékei?

Előre is köszönöm a segítséget!



2013. jún. 8. 12:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Mind a kettő jó, de azért drágábbak, mert túl vannak reklámozva !

Én Scitec-es vagyok.

Néha szoktam Stillmass-t is....

2013. jún. 8. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:

Én évekig használtam Biotech-et - sajnos -, és úgy általában megjártam a táplálékkiegészítőkkel. Ha újrakezdeném, természetes kajára álltam volna rá ezerszer inkább.

A fehérjéje (Nitro Pure Whey Gold vagy és a Whey Protein) szerintem oldódásra nem túl jó, állandóan leragadt a shaker aljára, habár lehet shakerrel amúgy sem lehet úgy felrázni, mint turmixgépben. Ezenkívül állandóan ment tőle a hasam és felfújt, mint utóbb már tudom a laktózérzékenységem miatt. Mivel a tejsavófehérje koncentrátumok tartalmaznak laktózt, ezért nekem hosszabb távon többet ártott a készítmény használata, mintha rendes kaját toltam volna, pl. tojásfehérjét, hiszen kifostam mindent amit előtte vagy utána kajáltam. Eszméletlen pénzkidobás volt és mondanom sem kell, laktózérzékenység mellett egy gramm izmot nem gyarapítottam így.

Ezért kipróbáltam a tejsavó protein izolátumot (amiben nincs laktóz),sőt hydrolizált fehérjét is (Biotech Hydrotech, ami már megszűnt), ami még gyorsabb felszívódású, de laktóz nélkül. Viszont az a termék dugig volt aszpartámmal, napi 2 turmixot nyomtam és olyan migrénem lett hetekig, hogy valami eszméletlen. Mint ma már tudom az ilyen "über gyors" fehérjék edzés után önmagukban fogyasztva nem hasznosulnak, a szervezet szénhidráttá konvertálja őket. Akkor még nem tudtam, hoyg dextrózt/glükózt (szőlőcukrot) is kell mellé enni, ha nem akarod, hogy a méregdrága proteined tüzelje el a szervezeted energiaként. Az izolátumoknak baromi nagy az ún. oxidációs rátája, azaz a májban energiaként hasznosítja a szervezet, és nem proteinként, mert annyira gyors. Le kéne őket "lassítani", de ilyen termékek nincsenek a piacon, pl. nincsenek tejsavó izolátummal vegyes teljes tojás fehérje kombók, holott ez lenne igazából biokémiailag a legjobb fehérje edzés utánra.

Tehát én a koncentrátumtól fostam, a teljes tojáshoz képest amúgy is alig jobb a biológiai értéke és még szarul is oldódott, az hydrolzált savó protein aszpartámmal, színezékkel és minden szarral volt telenyomva (nem csoda hoyg ma már megszűnt az az szenny, eszméletlen, hogy a fogyasztókon kísérleteznek!) az izolátumok meg tudományosan igazoltam túl gyors hasznosulásúak és ezért nem hatékonyak.

Én speciál tehát most 2 fehérje keverékét alkalmazom edzés után: glükóz + tejsavóprotein izolátum (a laktózérzékenységem miatt) + tojás fehérje (hogy lassítsa az izolátumot és ne energiaként lője el a szervezetem).

2013. jún. 8. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Második válaszoló, te ha nem lennél laktózérzékeny, akkor más lenne a véleményed? Most milyen márkájú fehérjét szedsz?

2013. jún. 8. 15:04

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!