Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Magas vércukorszint mellett...

Magas vércukorszint mellett miért könnyebb hizni?

Figyelt kérdés
sok helyen lehet olvasni hogy pucolás alatt meg úgy egyébként is azért nem szabad 6-7x enni egy nap, mert akkor állandóan magas a vércukorszint, ami 1. cukorbetegséghez 2. túlsúlyhoz vezet, viszont ha ugyanazt esszük meg pl 4 étkezésben, akkor nem. na most ha a kalória ugyanannyi, miért zsirosit jobban?

2016. ápr. 6. 19:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Én 5x eszem, nem mondanám, hogy állandóam magas, mert a komplex ch annyira nem dobja meg. Szerintem sokkal rosszabb ha hullámzik a vércukrod. Egyébként logikus, hogy ha a glikogén raktárak már tele vannak, és magas a vércukrod folyamatosan, akkor zsírosodás lesz a vége.
2016. ápr. 6. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Mert akkor mindig van miből.
2016. ápr. 6. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 Szintis Zoli ***** válasza:

Kérdező!

Amit hallottál, az többek között ezen alapul.

[link]

De ez is csak egy olyan vizsgálatsorozat eredményének összefoglalása, amit 10 másikkal meg lehet cáfolni, jól lehet, nem butaság, amin alapszik.

Neked kell eldönteni, melyik módszert követed, aztán majd úgyis látod, nálad mi működik.

2016. ápr. 6. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha átlagember vagy, akkor tök mindegy, ha baromi gyors az anyagcseréd, akkor pedig célszerű többfelé elosztani. Én pl. akármennyire igyekeztem alacsony glikémiás indexű ételeket enni rengeteg (nem cukros, mint pl. a répa lenne) zöldséggel kombinálva, kalóriadeficitben is híztam napi 7 étkezéssel.


Neked kell kitapasztalnod, hogy neked mi felel meg, melyiktől zsírosodsz jobban, de izomépítés szempontjából mindenképpen eredményesebb lesz a napi több étkezés. Az intermittent fastingnek ugyanannyi előnye és hátránya van, mint a napi 6-7x étkezésnek, pl. IF-nél többször felróják, hogy egyeseknél tovább lassul az anyagcsere, és bár ez a fogyást nem befolyásolja abból a szempontból, hogy ugyanúgy hasznos viszont ha valaki pl. 6 hónap keto után úgy dönt, hogy "Na, most visszamegyek szénhidrát alapú táplálkozásra", akkor egyszerűen még rosszabb lesz, mint azelőtt, mert se nem tud kezdeni semmit a szervezet a hatalmas mennyiségű ch-val, vizet is rengeteget kötsz meg hirtelen, plusz még hozzá sincs szokva a szinte folyamatosan magas inzulinszinthez.


Ha egészséges szervezeted van, napi 6-7 étkezés jobb abból a szempontból, hogy megemelkedett proteinfelvételed van, folyamatosan pörög az anyagcseréd, de ha problémás a vércukrod, akkor valóban jobb esetben is csak stagnálni fogsz, rosszabb esetben hízni, és jobb a kevesebb étkezés, mert neked pont, hogy az alacsony vércukor fog kedvezni.


Az egyszerű ember azt hiszi, hogy kalóriadeficit=fogyás, egyél bármit is. Bárcsak ilyen egyszerű lenne.

2016. ápr. 6. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Pedig de, kalóriadeficitben fogy az ember, szerinted fényből veszi a hiányzó energiát? Nyilván csak önmagához tud nyúlni s lebontani ezt-azt... Azt hitted, hogy deficitben vagy, de nyilván nem voltál benne, ha egyszer híztál.

Én csak olyan cikkeket olvastam, amik alapján napi 1 rendes étkezésnél még nem lassul az anyagcsere, persze az emberi szervezet annyira trükkös, hogy nem állíthatom, hogy senkinél nincs ilyen. Nekem aztán tökmindegy, 2 vagy 5 étkezésem van (igaz, hogy az ötnél is IF-ezek, nem tudok nem).


A ketogén étrendről is simán vissza lehet menni a szénhidrátos táplálkozásra. Nyilván nem egyik napról a másikra kell csinálni, az általában büntet, nem is csoda, fiziológiai inzulinrezisztenciára bevinni egy csomó cukrot, amit a testi sejtek persze nem vesznek fel... Durva. De kicsit fokozatosabban, egypár nap alatt megoldható a dolog. Más kérdés, hogy nem mindenki érzi jól magát sok szénhidráttal (de ez a kevésre is igaz). Az a kis vízsúly miért zavarna bárkit? Az izmok is szebbek lesznek tőle.


Ha már itt vagyunk a ketogén témánál, ott ugyebár a napi sok étkezés sem jelent állandóan magas vércukorszintet. De a szénhidrátok sem egyformák, ugyebár, ahogy a fehérjék sem. Csak mert egy kisebb étkezés szénhidrátos, még nem kell az egekbe löknie a vércukrot, ez a mennyiségen túl a szénhidrát s fehérje fajtájától s egyebektől is függ. Gyakran megemelkedik a vércukorszint, igen, de azért nem mindegy, mennyire. Nagyobb adagokban ritkábban, de jobban. Együnk jó ételeket, amik nem dobják folyton az egekbe a vércukrot, ez az egészség szempontjából is célszerűnek látszik...

2016. ápr. 6. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!