Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az igaz, hogy nem használjuk...

Az igaz, hogy nem használjuk ki a testünk erejét?

Figyelt kérdés
Hallottam már, láttam cikkeket és műsorokat, amiben az volt, hogy az agyunknak kb. 10% használjuk ki és a testünk erejét sem használjuk ki 100%-osan. Írták azt is, hogy veszély érzetben erősebbek leszünk, azt hiszem az adrenalinról is volt szó, hogy többet termelünk.Ez igaz? És ha az, akkor hogyan tudom kihasználni a testem maximális erejét?

2016. jún. 29. 21:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az agyunknak nem csak a 10%-át használjuk

[link]

De az izmainkat tényleg nem használjuk maximálisan, ha használnánk akkor nem tudna senki adrenalin hatására 2 tonnás kocsi elejét megemelni ha szükséges, pedig ilyenre volt már példa átlag emberektől

2016. jún. 29. 21:40
 2/11 A kérdező kommentje:
És hogyan lehet kihasználni a 100%-ot?
2016. jún. 29. 21:45
 3/11 anonim ***** válasza:
Átlagember átlagnapjain nincs szüksége a teljes fizikai erejére, elég a töredéke, még fizikai munka esetén is. Vészhelyzet, vagy élet-halál kérdés az oké, ott biztos előjönnek a rejtett tartalékok, de az pillanatnyi, nem hiszem, hogy hosszabb ideig életben lehet maradni maximális erőkifejtés mellett... de ez csak az én véleményem...
2016. jún. 29. 21:47
 4/11 A kérdező kommentje:
Én arról hallottam, hogy ha használnák a teljes erőnket, akkor a testünk nem bírná.
2016. jún. 29. 21:49
 5/11 anonim ***** válasza:

A 10% agyhasználat eléggé bullshit, ezt azért illene tudni. Ha nem érted hogy miért: Az agyad egyes részei más-más feladat ellátásáért felelősek. Nem ugyan az a rész felelős mondjuk a hallásért, a mozgásért, tapintásért, beszédért stb. 10%-nál alapből bőven többet használsz. 100% használata fölösleges lenne, mert az agy különböző részei nem tudnak besegíteni egymásnak.

Vészhelyzetben alapból tuningol rajtunk a testünk. Adrenalin árasztja el a tested, beüt a fuss vagy harcolj ösztön, az agyad tudja, hogy mindent bele kell adnod. Értelemszerűen ezt az állapotot nem bírod huzamosabb ideig tartani, egyszerűen nem képes rá a tested. Nem erre kéne gondolni úgy, mint alap erő, és a hétköznapi erődre pedig mint egy lebutított verziójára. Ez egy felturbózott állapot.

2016. jún. 29. 23:45
 6/11 anonim ***** válasza:

A testünk maximális erejének kihasználását okkal nem engedi a testünk jellemzően.

Amit első ír a "két tonnás kocsi megemeléséről", abban van valamennyi igazság (és sok hasonló történet is), viszont egy apró részlet ki szokott maradni. Hogy a testünk az ilyen műveletek közben súlyos károkat szenved, izmok, inak szakadnak, akár csont törik és mindezt úgy, hogy nem külső behatás éri a testet, hanem saját magunk vagyunk ilyen hatással (egyébként az adrenalin és más hormonok hatására tud a szervezet egyfajta vész üzemmódba kapcsolni, amikor tényleg minden izom egyszerre és maximális erővel tud működni, de olvastam olyan esetről, ahol ennek hatására gyakorlatilag a válla tönkrement (törés és szakadás) az illetőnek, igaz, túlélt egy olyan helyzetet, amibe enélkül belehalt volna)

2016. jún. 30. 07:57
 7/11 anonim ***** válasza:
Alapból szó se volt arról hogy agyunk 10%át, hanem arról hogy agykapacitásunk 10%-át, így szól a mítosz, azért nem mindegy
2016. jún. 30. 12:53
 8/11 anonim ***** válasza:

Áram hatására simán össze tud húzódni az izom annyira erősen, hogy szinte leszakad a csontokról.

A főemlősök azért erősebbek az embernél, mert kevésbé tudják kontrollálni az izmaikat (cserébe nincs akkora kézügyességük, nem képesek finomabb mozdulatokra).

Szóval az idegrendszer korlátozza le az izmok erejét.

2016. jún. 30. 15:08
 9/11 anonim válasza:
A normalis hetkoznapi emberek 1-3%-ig hasznaljak ki az agyuk kapacitasat, mig a tudosok akar 7-8%-at, vagyis ha 10%-at hasznalna ki az emberisegben az alap ember akkor sokkal fejlettebbek lennenk. Az adrenalin nagy mennyisegben leblokkoloast okoz, pl.: ha az uton atmesz es egy kocsi gyorsan kozeledik feled. De az az adrenalin mennyiseg ami hatasos pl.: edzesnel az kb azzal is elerheto ha fel percre jeghideg vizbe mesz(itt lehet rossz szovodmenye az esetnek)
2016. jún. 30. 19:51
 10/11 anonim ***** válasza:
9. Amit írtál az bullshit
2016. jún. 30. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!