28 edzés után már lehet látni szemmel a változást?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy 28 edzés (júli 1-szept 16.) végeztével szembetűnő a változás? Vagy ahhoz ennél több idő kell? Olvastam, hogy sok idő, mire izom "pakolódik" fel és, hogy ember függő, de általánosságban?
Ne tingli-tangli, feminás edzésekre gondoljatok.
Úgy alakítottam az edzés "rendet", hogy edzős nap után 2 nap pihi. Aztán mikor már érzem, hogy "sok" az a nap, visszavenném 1-re.
Mostani étrendemet több, különböző étrend módosításával raktam össze. Nem nagy kunszt és valószínűleg nm egy "testépítői", de ideáig ez az első amit már 2 hete tudok tartani. Eddig mindig volt vmi gixer.
Reggel az étkezésnél az első dolgom, hogy elfogyasztok egy fehérjeturmixot, majd 2 sz. tk kenyeret eszem, 2 sz. csirkemell sonkával.
Az előző étrendemben zabpehellyel indítottam a napom, de az nem szívta fel kellőképp a savamat, egészen tízóraiig rosszul voltam, émelyegtem, és tart vagy 10 percig az elfogyasztása, mert a hideg futkos a hátamon az ízétől, hiába ízesítem bármivel, így megcseréltem a reggelit a tízóraival, így tízóraira fogyasztom el (erőltetem le) a 100g zabpelyhet. Pár alkalommal ilyenkor fogyasztottam el kísérőként a fehérjét, de úgy érzem, hogy jobb a szervezetemnek, ha reggelikor teszem ezt.
Ebédre 50g cs.mellet eszem 100g rizzsel és annyi zöldésggel amennyit jóízűen el tudok fogyasztani (kb 80g).
Azért "csak" 50g a csirke, mert több helyen is leírták azt, hogy pontosan nem lehet kiszámolni azt, hogy egy embernek ?g fehérjére van szüksége naponta (az izmok súlyát nem tudják megmérni), így a teljes test tömegével számolják.
Én 60 kg vagyok, nincs rajtam 30 kg izomzat, ezért nem hiszem, hogy probléma lenne, ha a hús adagját megfelezem (az elején).
Uzsira ismét zabpelyhet fogyasztok,zöldség turmixxal.(Bár most, hogy leírtam, lehet, hogy vmi más után kéne néznem a zab helyett.)
Pár órával később kezdek el edzeni és ennek befejeztével, azonnal elfogyasztok 1 adag fehérjeturmixot (na jó, van hogy 2-t is, de csak ritkán, ha rosszabb a kedvem).
Kb. félórával edzés után étkezem is, ismét 50g cs.m. plusz 100g rizs, de itt már elhagyom a zöldségfogyasztást, estére nem a legjobb választás számomra, nagyon sok savat csinálnak.
Lefekvés előtt iszom egy kazein turmixot.
Szedek multivitamint, ezt reggelikor szoktam bevenni a fehérje turmixszal. (Vitabolic, ezt ajánlotta számomra az eladó-meg a Daily One-t, de mondta, hogy neki minimálisan a Vitabolic szimpibb.)
Kókuszzsírral főzök, minimalizáltam a só fogyasztásomat (tengeri só).
Tudom, hogy hiányzik a "rend"-ből a zsír, de a főzéskor,sütéskor használt kókuszzsír elég, nem?!
Szia!
Köszönöm a segítséged. Az a baj, hogy vékony vagyok, viszont full zsíros. Alig van rajtam némi izom. :(
Magvakat kerülném, mert irtó sok pattanást hoznak az arcomra, de ha szerinted nagyon szükséges, akkor lenmag olajat beszerzek.
Szia ha tök kezdő vagy, akkor legalább fél év mire megtanulsz egyáltalán edzeni valahogy, ha jól kajálsz is, jó a genetikád, normális minőségi izom felpakolása éveket vesz igénybe,és ezzel nem degradálni akarom az eddigi edzésmennyiségedet.
kérdezz meg random jól kinéző emberkéket a teremben, senki nem foga azt mondani, hogy egy, másfél éve edz/eget/
Lehet, hogy csak én látom így. De tény és való, hogy sok van rajtam. :/
Meggyőztél, marad a 120 g :) és megy a zsír is, viszont az baj lenne, ha nem estére "venném be"? Mert elég sok étrendben az éjszakai zsírszegény túróhoz adják.
Teljesen kezdő nem vagyok, inkább újrakezdő. Kb. 1,5 évvel ezelőtt volt segítségem (unokatesóm volt bnője személyi edző) úgyhogy megmutogatta a helytelen/helyes gyakorlatokat. Csinálgattam is, de (sajnos) mikor eltelt 2 hét és nem láttam azonnali eredményt őszintén leírom:elment a kedvem. Nem motivált semmi. Elkenődtem. Aztán 2-3 alkalommal 2-3 hétre fellángoltam, hogy na akkor én most elkezdem...De mindig győzött a csalódottságom. (Meg ugye az, hogy a "semmi látszata annak a sok szenvedésnek és izomláznak, akkor minek csináljam". Már annyiszor megbántam és legszivesebben a falba verném a fejem, hogy 1,5 évvel ezelőtt abbahagytam. Val.szeg. már elértem vna a hőn áhított alakot (nem vagyok nagyravágyó, egy átlagosan fitt is elég..).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!