Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Zabpehely helyett mit lehet enni?

Zabpehely helyett mit lehet enni?

Figyelt kérdés

Rájöttem 2 hét után hogy nem bírja a gyomrom a zabpelyhet. Mindig fingadozok tőle és kb naponte elfog 5x a hígfosás?

Pedig tök sok tápanyag van benne de ez nem mehet így tovább


16/f kezdő testépítő


2016. dec. 10. 20:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Kukoricapehely,gyümölcsök,zöldségek,de igazából bármi,amiben van ch,a lényeg,hogy a makrók meglegyenek
2016. dec. 10. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 Kenzo Tenma ***** válasza:

Teljes kiőrlésű kenyér, rizs, durumtészta.. de zsírból is fedezheted a kalóriabeviteled kicsit nagyobb részét.


Amúgy az aprítottat vagy a nagyszeműt veszed? Engem az aprított zab nem fúj fel.

2016. dec. 10. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Egész
2016. dec. 10. 21:20
 4/7 Kenzo Tenma ***** válasza:
Mármint azt veszed ami nincs darálva? Mert akkor ne csodálkozz. :D
2016. dec. 10. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Vegyél zablisztet és idd meg turmixnak, vagy csinálj belőle kekszet!
2016. dec. 10. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Zabliszt, aprószemű zabpelyhet próbáld ki, nem csodálom, hogy nem csúszik le a nagyszemű és fosat.
2016. dec. 11. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

A szénhidrát az szénhidrát, bár testépítés szempontjából elméletben előnyösebbek azon, amelyek inkább glükózt tartalmaznak (több inzulin), és lassabban engedik a véráramba.

Az emészthetősége a gyümölcsöknek a legjobb, de csak részben tartalmaznak glüközt, mellette van bennük fruktóz egy egyéb cukor. A fruktóztól elkapja a gyúrósokat a zsírosodás para, de szerintem ezt kicsit túllihegik. Persze minden mennyiség kérdése.

A gabonáknál szerintem egyéni toleranciától és táplálkozási elvektől (pl. gluténmentesség) függ. A basmati rizzsel nem szokott gond lenni, az árát kivéve. Mivel nem barna, nincs úgy tele rosttal, mégis alacsony a glikémiás indexe.

Ott van még a krumpli is, vagy az édesburgonya, de itt az elkészítéstől nagyon függ a glikémiás indexe. Ezek sütve igazán finomak, de akkor a szőlőcukorral vetekszik a felszívódásuk. Héjában főzve jó, de nem annyira finom.

2016. dec. 11. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!