Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A sárgaborsó mennyire hasznos...

A sárgaborsó mennyire hasznos szénhidrátforrás a zabpehelyhez képest?

Figyelt kérdés
Mindenhonnan azt hallani a zabpehely a ch forrás "királya". Leginkább zabkásaként fogyasztom fehérjeporral keverve néha. Mivel egyáltalán nem vagyok édesszájú inkább olyan desszertként eszem, nemigazán tudom reggeliként fogyasztani. A sárgaborsófőzeléket (liszt, zsír nélkül) viszont nagyon szeretem és még fehérjetartalma is van. Helyettesíthetem? Előnyök, hátrányok?

2017. febr. 8. 19:31
 1/3 Glacierous ***** válasza:
A makrók számítanak,nem az,hogy miből viszed be
2017. febr. 8. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A zabpehely nem királya semminek... olcsó és könnyű elkészíteni...

A hüvelyesek tartalmaznak olyan összetett szénhidrátokat, amiket bitang nehezen emésztünk... ez okozza a gáztermelést pl...

Csíráztatással pl ezt lehet orvosolni.

2017. febr. 9. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem igazán helyettesíti, mivel gyökeresen eltér a tápanyagtartalma... De ha jólesik, tervezd sárgaborsóval a makróidat, nincs azzal gond. Nekem vonzó a fehérjetartalma és persze jelenthet némi változatosságot is.

A zab a többi gabonához képest vonzó (rost, több fehérje), gyorsan elkészül, sokoldalú, amúgy szénhidrát, mint sok más, egyéni csodálatosságot nem látok benne.

Nemcsak desszertként ehető, rántottába keverve szerintem egészen szuper. Bár így nehéz mennyiségben enni.

2017. febr. 9. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!