Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem leszek szalmonellás tőle?

Nem leszek szalmonellás tőle?

Figyelt kérdés
Láttam a hollandi mártást ,hogy kell megcsinálni és csak a tojássárgájához kell rakni vajat citromlevet. Ettől nem lesz semmi bajom?
nov. 17. 16:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne...???

Ha megmosod a tojást használat előtt (!), semmi bajod nem lesz.

Meg amúgy is, a boltokban kapható tojások 90++%-a eleve szalmonellamentes.


csináld csak nyugodtan azt a hollandi mártást, az egyik legfinomabb mártás! NYmmmmm! :)

nov. 17. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Tudom. Köszi. Csak tartok tőle nem bolti amúgy a tojás.Mégis csak nyersen kell belerakni. Te hogy csinálod amúgy,mert láttam már 1000féle variációt?
nov. 17. 16:38
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Ha háztól veszed, ott is oltják a tyúkokat szalmonellózis ellen.


De mint említettem, használat előtt megmosod - semmi bajod nem lesz, mert ha lenne is rajta fertőzés, az a külsején van, és a tojás héja + hártyája megvédi a tojást.


Recept szerint szoktam csinálni, pl:

[link]


de bevallom őszintén, ezt a vajtisztítást kihagyom. Olvasztott vajjal simán...

nov. 17. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Van ez az egyszerűbb turmixgépes megoldás - de még nem próbáltam...


[link]


Én vízfürdő felett csinálom amúgy.

nov. 17. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
93%

A hollandi mártásnál nem nyers a tojássárgája, azt fehér borral elkeverve göz fölött be kell süríteni, és ezután jön bele a vaj meg az ízesítés.

Olyan recept nincs, ahol a nyers tojássárgáját keverik el vajjal!

nov. 17. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Fehérbort egyik receptnél se láttam
nov. 17. 17:33
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem nyers a tojássárgája.

Mint amikor lány tükörtojást csinál az ember, hiába folyik a sárgája, az sem nyers.

A hollandiban sem az, attól hogy folyik, hőkezelve van gőz felett.

nov. 17. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem nyers, hőkezelt. Pont mint mondjuk a carbonara esetén, a tojás pont annyi hőt kap, hogy még ne kezdjen el megszilárdulni, de például szalmonellás biztosan nem leszel tőle.
nov. 17. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
50%
Nem lesz tőle semmi bajod, mert a hollandi mártást meg kell főzni, nem nyersen lesz benne a tojás. Vízgőz felett kell jól elkeverni, sokáig. Szóval a tojás benne szépen "megfő" nem lesz nyers. Azért lesz olyan krémes állaga.
nov. 18. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!