Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit kell csinálnom a csirkemel...

Mit kell csinálnom a csirkemellel? (BÖVEBBEN LENT)

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok, először fogok csirkemellet csinálni. Addig oké, hogy elmegyek a boltba és veszek egy tálca csirkemellet, hazaviszem... na de utána?? Mit kell vele csinálnom? Megmosni? Miket kell leszednem róla? Kérlek segítsetek!
2011. okt. 12. 10:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%

Attól függ, mit akarsz csinálni belőle.

Ajánlom a szezámmagos csirkemellet, tört krumplival.

Ha google képkeresőben rákeresel, még láthatsz is képet róla, és amelyik szimpatikus, arra kattintasz. Nagy eséllyel ott le is van írva az elkészítése. (Én is írtam már ilyen receptet az oldalamra, de nem reklámfelület ez az oldal, szóval nem linkelném, és választási jogod is van, szóval nézd meg a képeket. :)

Én nem szoktam semmit leszedegetni róla.

2011. okt. 12. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
81%
Csirkemell filét vegyél, azt elég csak megmosni. Aztán sózd be, pár órát állhat is a sóban, úgy finomabb lesz. Aztán találd ki, milyen jellegű ételt szeretnél. Nagyon finom például tejszínesen: olajon megpirítasz egy fej vöröshagymát, aztán rádobod a kockákra vagy vékony csíkokra vágott csirkemellett, ha már mindenhol fehér a külseje, akkor felöntöd tejszínnel, és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezed. Kis lángon bugyogtatod egy ideig, amíg a hús megsül. Fusilli tésztával isteni :)
2011. okt. 12. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem szedegetek le róla semmit, csak megmosom, felszeletelem, kicsit kiklopfolom, és fokhagymás tejbe áztatom. Ettől finom omlós lesz. Egy tálba teszem a husit, annyi tejet öntök rá, amennyi épp ellepi, és teszek hozzá 3-4 gerezd zúzott fokhagymát. Egy éjszakára (de legalább pár órára) hűtőbe teszem, majd kiszedem a fokhagymás tejből, és befűszerezem (kész fűszerkeveréket is használhatsz, de bedörzsölheted csak sóval, borssal, majorannával, kakukkfűvel, rozmaringgal stb.). Kivajazott tepsibe fektetem a szeleteket, a megmaradt fokhagymás tejhez 1 kis doboz tejfölt keverek, és ráöntöm a husira, ezután bőven megszórom reszelt sajttal. Fóliával lefedve 40 percet sütöm, majd fólia nélkül még kb. 20 percet, hogy a sajt kicsit megpiruljon rajta. Krumplipürével nagyon fincsi!
2011. okt. 12. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:
Vettem kész panirt. Maggi ha jól emlékszem. Annyit ír, a csirkemellet forgassuk bele és 17 percig süssük. Klopfolni nem kell, csak forgatni és sütni. Na ezek tudatában mit kell csinálnom? Az nem játszik, hogy nem szedek le semmit, finnyás vagyok. Csak szép húst akarok enni, nem inakat és ereket meg hártyákat.
2011. okt. 12. 11:21
 5/15 anonim ***** válasza:
A csirkemellfilén gyakorlatilag semmi nincs, amit le kellene szedni. Ha szép husit veszel, nincs rajta hártya, ín stb. Ha vettél kész panírt, akkor úgy csináld, ahogy a csomagoláson írva van, csak egyszerűen kövesd az utasításokat. Nem nagy ördöngősség, menni fog, nyugi.
2011. okt. 12. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is mindig kiszedem az inakat, undorodom tőle. Mondjuk, nekem a macskám megeszi, tehát nem megy kárba.
2011. okt. 12. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Oszlassak már el egy tévhitet, ha már itt vagyok. Ne tartsátok órákat sóban a húst(kivéve, ha kacsa vagy liba)mert a só az összes nedvességet kiszívja belőle, és sütés után olyan száraz lesz, mint a bogár segge.20perc bőven elég, akár rántod, akár párizsiasan készíted.
2011. okt. 12. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
Ha nem játszik, hogy nem szedsz le semmit, akkor szedd le amit nem akarsz megenni, ilyen egyszerű.
2011. okt. 12. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 SzilKa ***** válasza:
A kész panírt inkább ne... mi érzékszervi teszteltük, szerintünk borzalmas. Nem olyan nagy ördöngősség beleforgatni lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, ha rántani szeretnéd...
2011. okt. 12. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:

Ízesített.. így összességében olcsóbb.

Nem háziasszony vagyok, hanem koleszos egyetemista. A finomat egyek és az olcsót egyek közül az utóbbit választom.

2011. okt. 12. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!