Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérsütőben sütött kenyér...

Kenyérsütőben sütött kenyér alja nem kel meg rendesen. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Üdv!

Rendszeresen sütök graham és teljes kiőrlésű kenyeret kenyérsütőmben, viszont nem jövök rá mitől nem kel meg rendesen az alja. Az alábbi fotón látható a problémám:


[link]


A teteje porózus és szépen felfújódik, alul viszont tömör.

Ahogy figyeltem a gépe elég időt ad neki, hogy kelje, és rendesen elkeveri az élesztőt (én is rásegítek kicsit fakanállal az elején)


Receptem:

500g liszt (graham vagy teljes)

3dl folyadék (0,5deci tej 2,5dl víz)

1 ek olaj

10-15g élesztő


Próbáltam több élesztővel is, de nem hozott eredményt. Szárazélesztővel még nem próbáltam.

Mi lehet a gond?



2012. nov. 16. 19:09
 1/2 anonim ***** válasza:

Mindkét liszt túl nehéz, keverni kell kenyérliszttel, BL80-as. Cukrot nem teszel bele?

Porélesztővel nekem nem sikerült soha, jó a friss élesztő és nem kell több.

2012. nov. 17. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
Hello, sajnos nekem is ez a problemam, sikerult megoldast talalni ra?
2020. jún. 4. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!