Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi legyen a menü hétvégén?...

Mi legyen a menü hétvégén? Két napra jönnek anyósomék és szeretnék valami finomat főzni. Nem gondolok semmi extrára csak egy picivel különlegesebbre, mint a sima rántott hús. Tudnátok tippeket adni hozzá?

Figyelt kérdés
2014. márc. 4. 10:37
1 2 3
 11/29 anonim válasza:
100%
Jah, hogy 2 napra jönnek, akkor másnapra: egybesült fasírt keménytojással, és tetszés szerinti körettel, savanyúság. ezt is előző este el lehet készíteni, megsütni, és vasárnap csak átmelegíteni a sütőben. Hidegen is jó.
2014. márc. 4. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Szószos citromos csirke:


Csirkemellet/filézett combot kockára vágok, sózok majd felteszem egy lábosba kis olajjal és kis vízzel. Egy citrom héjját ráreszelek hagyom összepárolódni. Tejfölből és lisztből habarást készítek, mikor megpuhult a csirke behabarom és a citromlevét is belefacsarom. Rizzsel tálalom.


Citromos tejben sült csirke:


Ehhez egy olyan lábos kell, amit a fedőjével együtt be lehet tenni a sütőbe.


Csirkecombokat (lehet egész csirkéből is, de én jobban szeretem, ha csak combból van. Ha egész csirkéből csinálod, akkor a zsályát és a citromot a csirke hasüregébe tedd) sózom borsozom, néhány helyen bevágom a bevágosokba zsályát és citromkarikát teszek. A lábosban olajban vagy vajban minden oldalát egy kicsit elősütöm. A lábost felöntöm egy liter tejjel teszek bele néhány citromkarikát pár gerezd fokhagymát és egy nagyobb csipet zsályát. Ha nagyon édesnek érzem a tejet sózom is. Amikor a tej felforrt és elkezd túrósodni ráteszem a fedőt és előmelegített sütőben addig sütöm ameddig a csirke megpuhul. Ezalatt a nedvességnek el kéne párolognia, ha még marad rajta leszedem a fedőt és úgy sütöm tovább. Volt már, hogy úgy jártam, hogy hiába sütöttem nem párolgott el, akkor leöntöttem róla, úgy, hogy csak a túrós rész maradjon a tálba. Ízre pont olyan volt, mint szokott.

2014. márc. 4. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/29 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a sok ötletet, azt hiszem van már miből válogatnom :)
2014. márc. 4. 11:38
 14/29 anonim ***** válasza:
82%

"van egy családi receptem a csirkemájjal töltött karaj."

Hozzánk nem jönnek vendégek, de érdekelne a recept, nem írnád le? :)

2014. márc. 4. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Egyben sült husi jó fűszeresen sült krumplival, amit csak a tepsibe mellészórsz. sok kömény, fokhagyma, friss zöld fűszerek + savanyú.


Másnap a maradék sült hús majonézes károlyi salátával.

A salit már pénteken összeállíthatod, vasárnap délig jól összeérik. A husit is bepácolhatod péntek este, reggel csak be kell dobni a sütőbe.


Szombaton így csak egy kis levest meg sütit kell összedobni.

2014. márc. 4. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/29 anonim ***** válasza:
11:43-nak. szívesen leírom, csak majd délután, mert most az ebédre kell koncentrálnom, mert rögtön harangoznak :))
2014. márc. 4. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/29 anonim ***** válasza:

"szívesen leírom, csak majd délután"

Rendben, előre is köszönöm. :)

2014. márc. 4. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/29 A kérdező kommentje:
A csirkemájjal töltött karaj receptet én is várom :) jó étvágyat az ebédhez :)
2014. márc. 4. 12:03
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy a megkérdezett a csirkemájjal töltött karajt hogyan csinálja, ahogyan én szoktam:

- a karajt kiklopfolom, besózom, egy kicsit hagyom állni

- a májat tésztaszűrőbe rakom, és lobogó sós vízbe mártva csak annyi ideig főzöm, hogy a véres lé kijöjjön belőle

- a husi egyik oldalát vastagon megkenem mustárral, majd a végébe rakok egy májat, a másik felét ráhajtom

- a szokott módon panírozva kirántom


Ha nem akarom rántani, akkor alufóliából csíkot hasítok, a félbe-hajtott husikat darabonként belecsomagolom, a szélét körbe szorosan felcsavarom

Bő zsírban/olajban kisütöm, egyik oldalát is 10 percig, másik oldalát is 10 percig. Csodálatos pirosra sült husikat kapunk a csomagok kibontása után. (TV-ben láttam, nem akartam elhinni, hogy max. 20 perc alatt átsülnek, de tökéletes!)

2014. márc. 4. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ilyen a karajszelet májjal töltve rántva.

Csirkemájas töltelék : Kevés zsiradékon vöröshagymát piritok ,ha ez félig megpirult akkor teszek rá összezuzott fokhagymát ha már hagyma jól lepirult akkor szeletelt gombát ,és petrezselymet teszek rá : evvel is piritom kicsit ,majd csíkorra vágott májat rádobom ,jól összepiritom : amkior máj már nem nyers kevés só ,bors ,és majorannával füszerezem : Az egész májas töltelékhez ,teszek 2db apróra vágott fött tojást : Azért ,hogy ne legyen nagyon száraz a töltelék teszek hozzá kevés konyakot : Ha nem szeretitek az alkohol ízét akkor kevés tej is jó: Majd a bot mixerrel épp csak forgatok kicsit rajta annyira ,hogy itt ott maradjon olyan máj darab ami harapható : a karajt vékonyra ki klopfolom : Majd fokhagymás tejbe áztatom : Ha már ázott 1-2 órát vagy akár 1éjszakát szárazra törlöm . és kenek rá májas töltelékből . Én feltekerni szoktam . és úgy rántom ki : ha nem rántom ki akkor baconbe tekerem úgy ,hogy a húst mindenhol befedje a bacon. tepsibe teszem lefoliázom amikor a hús már megpuhult ezt villával ellenőrzöm leveszem a foliát ,és pirosra sütöm. Majonézes burgonya ,gombás rizs vagy rizibizi illik hozzá.

Szerintem a baconos verzióval jobban jársz mert ,csak berakod a sütöbe és nincs vele gond.

2014. márc. 4. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!