Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi legyen a menü hétvégén?...

Mi legyen a menü hétvégén? Két napra jönnek anyósomék és szeretnék valami finomat főzni. Nem gondolok semmi extrára csak egy picivel különlegesebbre, mint a sima rántott hús. Tudnátok tippeket adni hozzá?

Figyelt kérdés
2014. márc. 4. 10:37
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor írom a csirkemájjal töltött karajtekercset.

elkészítjük a csirkemájpástétomot. egy közepes hagymát finomra vágva zsiradékon megdinsztelünk. ráteszünk fél kiló csirkemájat és megsütjük. közben megfőzünk 2-3 tojást keményre. a szaftos májat és a tojásokat ledaráljuk. sóval, borssal, majorannával fűszerezzük és mustárral ízesítjük. kis tejfölt is adunk hozzá lazításképpen, de ne legyen lágy a massza. kellemesen pikáns legyen az íze, ez fontos, hogy karaj ízletes legyen.

Most jön a mutatvány :) egy szép kilóhúsz, kilóharmincas darab csontnélküli karajt függőlegesen magunk elé teszünk, és nagyon éles késsel egy centire bevágjuk teljes hosszában.az egy centi mentén haladunk finoman vágva mindig a húst tovább-tovább, míg ki nem tekerjük önmagából, akár egy szőnyeget.

egy szép nagy téglalapot kapunk. nem baj ha esetleg kilukad, egy darabka húst odatéve be lehet foltozni a megkenés előtt. Kissé kiklopfoljuk és mindkét oldalát

sózzuk, borsozzuk.A hús most úgy legyen előttünk,mint egy kinyújtott tésztalap. rákenjük a májpástétomot, és a hosszú felétől kiindulva feltekerjük, akár a bejglit.

vékony húsos szalonnaszeletekkel szorosan betekerjük.

a biztonság kedvéért nem árt konyhai cérnával is áttekerni.

kis zsírt olvasztunk tepsibe, és belehelyezzük a húst. kevés vizet öntünk alá és először forró, majd gyengébb tűznél pirosra sütjük. kb másfél óra, de közben forgatni, locsolni kell.

ha megsült, deszkára tesszük és legalább 10 percet pihentetjük.ha van rajta cérna, akkor azt természetesen leszedjük.

Éles késsel kicsit ferdén kb egy centis szeleteket vágunk.

pecsenyéstálra helyezzük.

még szebb a szervírozása, ha leszárított salátaleveleket teszünk alá, és itt -ott elhelyezett paradicsomcikkekkel, uborkakarikákkal, vagy csíkokra vágott kalif. paprikával színesítjük.

Köretnek bármilyen hagyományos rizs vagy krumpliköret illik mellé.

Csak leírva hosszú, elkészíteni szerintem nem bonyolult.

ezt is előkészítheted már pénteken és szombaton megsütheted, de egyébként tényleg hidegtálnak is rendkívül mutatós, ha egy kicsit több szabadidőt akarsz.

Kellemes vendéglátást :)

2014. márc. 4. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/29 anonim ***** válasza:

"Most jön a mutatvány :) egy szép kilóhúsz, kilóharmincas darab csontnélküli karajt függőlegesen magunk elé teszünk, és nagyon éles késsel egy centire bevágjuk teljes hosszában.az egy centi mentén haladunk finoman vágva mindig a húst tovább-tovább, míg ki nem tekerjük önmagából, akár egy szőnyeget.

egy szép nagy téglalapot kapunk."

Csak ezt a részt nem értem, egyébként jól hangzik, köszi. :)

2014. márc. 4. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/29 anonim ***** válasza:

Hogy is magyarázzam:) ahogy bemetszed függőlegesen, és amikor az alsó széléhez érsz, mindig föntről kezded újra óvatosan haladva vágod tovább. és a balkezedben lesz a kb egy centi vastag egyre nagyobb hús, míg körbe nem érsz, és elfogy a jobb kezedből.mint mikor a piskótatekercset kifele tekered kenés előtt, de ezt most késsel kell megoldani, hogy egy nagy húslapod legyen.

sajnos nem tudom jobban körbeírni, de talán már érthetőbb.

2014. márc. 4. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/29 anonim ***** válasza:
.... gyakorlatilag csigavonalban vágjuk fel a húshasábot, hogy téglalap alakú legyen.ha elkezdjük már megy , csak tényleg egy kis figyelem kell hozzá, hogy nagyjából egyenletes vastag legyen.
2014. márc. 4. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/29 anonim ***** válasza:

Köszi, nagyjából érthető, bár erről megnéznék egy videót szívesen. :D :)

De majd kikísérletezzük :)

2014. márc. 4. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/29 anonim ***** válasza:
Próbáld ki egy darab szalámin, aztán megkened vajkrémmel, visszatekered, jól lehűtöd és kész a szalámitekercs :DD
2014. márc. 4. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/29 anonim ***** válasza:
megértettem végre, hogy a SZÉLÉTŐL kell egy centire elkezdeni a vágást, és végigcsigázunk a késsel, hogy kb. egy centis szeletet kapjunk. Nem vagyok hülye, csak lassú. :D :D
2014. márc. 4. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/29 anonim ***** válasza:

Igen, a felső szélétől az alsóig bemetszed, majd csigavonalban haladsz tovább.

már egész jókedvem lett, így leírom, hogy egy receptemmel hogy járt egyik kollegám.

van egy finom vadászkenyér receptem, amit erzsébeti kenyérből kell csinálni. leírtam, hogy a kenyeret félbevágjuk, a belsejét kifúrjuk, hogy egy centis kérge maradjon, ebbe töltjük a tölteléket..... stb.

a pasinak nagyon izlett, hazavitte a receptet, a neje meg is csinálta, de jött a srác és mondta, hogy finom volt, de nem úgy nézett ki, mint az enyém. Aztán kiderült, hogy az asszonyka bagettet vett (ami nem is baj )de simán félbevégta hosszában és úgy töltötte meg.csak nem akart sehogy sem szépen egybemaradni...igaz én nem írtam oda, hogy keresztben kell félbevágni :D

2014. márc. 4. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/29 anonim ***** válasza:
látod, látod, a precíz leírás fontos. :D
2014. márc. 5. 01:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!