Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Képviselő fánk recept?

Képviselő fánk recept?

Figyelt kérdés
2018. márc. 26. 14:13
 1/3 anonim ***** válasza:
36%

Képviselőfánk


Hozzávalók


A tésztához:


2,5 dl víz

25 dkg zsír

csipet só

50 dkg liszt

9 tojás


A krémhez:


1 liter tej

2 csomag vaníliás puding

ízlés szerint cukor ( kb. 8-10 evőkaná)

1/2 liter habtejszín

2 csomag habfixáló

1 csomag zselatin kevés vízben feloldva


Elkészítése:


A vizet, a zsírt és a sót egy edénybe tesszük és összeforraljuk. Belekeverjük a lisztet, jól eldolgozzuk, majd félre tesszük hűlni.


Ha már langyos a tészta, akkor egyesével hozzáekverjük a tojásokat robotgép segítéségével. Minden egyes tojást jól eldolgozunk a masszába.


Ha elkészült nyomózsákba tesszük és zsírpapírra kis halmokat nyomunk, majd 200 fokos sütőben megsütjük.


A sütő ajtaját nem szabad kinyitni amíg sül a tésztánk, mert összeesik. Ez nálam 15-20 perc volt. Persze függ a fánkok méretétől is a sütési idő.



Elkészítjük a krémet:


A tejszínből a habfixálóval kemény habot verünk.


A pudingot a szokásos módon elkészítjük, ha kihűlt simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínhab felét, majd a felolvasztott zselatint.


A megsült, kihűlt, kettévágott tésztát megtöltjük a krémmel, majd tejszínhabbal.


Tetejüket ráhelyezzük és porcukrozzuk

2018. márc. 26. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
30%

Az elsö kettönek nyilván nehézsége van az értelmezéssel, mert normálisan gondolkodó embernke egyértelnü, hogy képvileö fánkról és gépelési hibáról van szó - csak éppen jobb kötözködni, mint értelme választ adni.


Kérdezö: a Horváth Ilona szakácskönyvben (neten is fenn van és szabadon elérhetö) lévö recept jó, ha a leírás szerint készíted. A tésztát a tepsin célszerü még fél óráig pihentetni sütés elött, akkor még szebben feljön. A sütöbe alulra tegyél egy edényben vizet, mert gözben szebben megnö. A sütés elsö 15 percében nem szabad kinyitni a sütöajtót, mert összeesik.

2018. márc. 26. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Bizony! A víz fontos a sütőtérben! Legyen egy kis gőz sütés közben.

Az első válaszadó zsírt használ, ki fogom próbálni, mert én vajjal készítem a tésztát.

2018. márc. 26. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!