Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jól csinálom? 18f

Jól csinálom? 18f

Figyelt kérdés
18 éves vagyok 63 kiló 170-175 magas kb. Elkezdtem edzeni és hezitáltam hogy tömegnövelőt vagy fehérje proteint vegyek. És úgy döntöttem hogy fehérjét veszek, de tejjel iszom mert nem csak izmosodni hanem hízni is szeretnék. Az lenne a kérdésem hogy ettől a kombótól tejnleg hízok és izmosodok vagy ez hülyeség? (Mielőtt jönnének a válaszok hogy nem a proteintől leszek izmos közlöm hogy tudom. Eszek csirkét tojást meg mindent a fehérje csak egy boost segít bevinni a testsúly/2g fehérjét.)

2020. szept. 1. 16:03
 1/5 anonim ***** válasza:
A tejben ugye alapvetően van egy kis zsír,ez által szénhidrát. 2 dl tejtől nem fogsz hízni, de nem rossz kiindulópont,hogyha ilyen egészségesebb szénhidrátokat viszel be.
2020. szept. 1. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

1. fehérje = protein

2. de a fehérje építi fel az izmot attól leszel izmos (megfelelő edzés mellett)

3. a 2 g fehérje felesleges

4. nem ezzel nem fogsz hízni

2020. szept. 1. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Ne igyál tejet!
2020. szept. 1. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

A hírességekkel teletűzdelt tejbajuszos reklámok mind azt sugallják, hogy a tej jó nekünk, gazdag fehérje, kalcium és vitaminforrás. Amit a tejipar elfelejt hozzátenni az az, hogy mennyiféle veszély leselkedik ránk egy ártalmatlannak tűnő pohár fehér tejben. A tejes bajusz valójában egy krémes nyálka réteg, élő baktériumokkal és gennyel.



A Johns Hopkins kórház korábbi gyermekosztály vezetője, Dr Frank Oski, könyvet is írt arról, hogy a tej mennyire ártalmas. A gyermekek minden második egészségügyi problémájáért a hormonokkal teli kereskedelmi tejet teszi felelőssé. Hat éves kor alatti gyerekek fülgyulladását a tej indukálja, és a tej fogyasztása az első számú oka a csecsemők vashiányos vérszegénységének- állítja az American Association of Pediatrics, az Amerikai Gyerekgyógyászok Szövetsége.



A tej még faji kérdés is. Az afro-amerikaiak közel 90 százalékából és a legtöbb latin, ázsiai és dél-európaiból hiányoznak: a laktóz (tejcukor) megemésztéséhez szükséges gének. A tejipar válasza klasszikus: az általuk indított új kampány azzal érvel, hogy a “nem-fehérek” képesek megemészteni a tejet, ha a nap folyamán kis kortyokban fogyasztják. Persze egy virágzó iparág alapult a laktóz- intolerancia kezelésére, amelynek bevétele évente 450.000.000 USD.



A laktóz intolerancia a leggyakoribb “élelmiszer-allergia”, de allergiának hívni ezt a jelenséget annyi, mintha trivializálnánk azt a tényt, hogy a világon a legtöbb ember biológiailag nem képes megemészteni a tejet.



Nincs olyan állat a világon, amely tehéntejet iszik. A kisborjú sem teszi többé, az elválasztás után. Az embernek miért lenne rá szüksége? A néhai Dr. Benjamin Spock, a gyermekgondozás atyja is felszólalt az ellen, hogy a gyermekeket “tehéntej ragasztó”-val itassák, mondván, hogy vérszegénységet, allergiát, cukorbetegséget okozhat és hosszú távon elhízáshoz és szívbetegséghez vezethet.



A sokat magasztalt tejfehérjéből a legtöbbet a kazein tejfehérje tartalmazza, ami a kereskedelmi ragasztó nyersanyaga is. Emészthetetlen, ráragad a bél falára és blokkolja a tápanyagok felszívódását.



Ahogy korábban hallottuk, a tej: “Élet, Erő, Egészség”



És főleg a növésben lévő gyerekeknek milyen jó, hogy a tejben sok a kalcium. Nos, ezek az állítások mára már kártyavárként omlanak össze. Harvard tanulmányok bemutatták, hogy a tej fogyasztásával egyenes arányban nő a csontritkulás és csonttörés veszélye. Hiába is, aki nem eszik zöld leveles zöldségeket, az kalciumhiányos lesz. A csontritkulás azért fokozott a sok tejterméket fogyasztóknál, mert a túlzott fehérjefogyasztás kioldja a kalciumot a csontokból. Igaz ez általában minden állati fehérjére.



Egy vizsgálat szerint az állati fehérjéket fogyasztó nők körében majdnem négyszer gyakoribb volt a csonttörés, mint a vegetáriánusok között. A teljes tej szárazanyagának 55 százaléka telített zsírnak minősül. Ennyi zsír és fehérje nem feltétlenül kell az emberi szervezetnek, főleg nem a szívnek és az ereknek.



Dr. Robert Cohen egy non-profit tejipar ellenes szervezet alapítója, azt állítja, hogy az asztmás halálesetek számában bekövetkezett drámai 52 százalékos növekedés New York-ban kisiskolásoknál egybeesett a többlet tej, sajt, vaj iskolai reggeli és ebéd programok bevezetésével.



Van is egy közvetlen kapcsolat a tejfogyasztás és a prosztatarák között is, afro-amerikaiak körében, akiknél ez a betegség fordul elő a legmagasabb arányban. Egy tanulmány kimutatta, hogy azok a férfiak, akik naponta három vagy több pohár teljes tejet ittak, nagyobb eséllyel lettek prosztatarákosak, mint azok, akik egyáltalán nem ittak tejet.



Európában ugyan tiltott a tejelő szarvasmarhák növekedési hormonnal való kezelése -, de a tehenek betegség esetén, (pl. tőgyfertőzés) szoktak kapni szintetikus antibiotikumokat. Az antibiotikumok pedig megjelennek a tejben is, tovább feszítve az emberi ellenálló-képesség határait.



Eljött az az idő, amikor a tejiparnak is szembe kell néznie azzal a fajta vizsgálattal, amivel manapság a dohányipari vállalatok szembesülnek. Eközben érdemes pillantást vetnünk a tiszta házi tej fogyasztásának előnyeire.

2020. szept. 1. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Nemzedékek nőttek fel úgy, hogy valóban triviális, a legkisebbek által is ismert dolog volt az, hogy a tej táplálkozásunk egyik elengedhetetlen összetevője. Az anyukák literszám öntötték gyermekeikbe a tejet, mondván, hogy az nagyszerű kalciumbomba, vagyis aki sok tejet iszik, annak jóval erősebb lesz a csontozata. Ennél nagyobbat nem is tévedhettek volna, igaz, ez nem az ő hibájuk, hiszen mint mindenki más, aki nem volt tisztában a valódi tényekkel, csupán meg volt vezetve, be lett csapva…


Az úgynevezett gyári tej semmiféle kalciumot nem tartalmaz, ezért aztán egyáltalán nem járul hozzá a csontok erősítéséhez. Éppen ellenkezőleg! A nagy helyzet az, hogy ez az állati fehérjében gazdag anyag éppen hogy kivonja a kalciumot a csontokból! Mi ennek a következménye? Tartós tejfogyasztás esetén könnyen előfordulhat, hogy már gyermekkorban létrejöhet egy súlyos kalciumhiányos állapot, a csontok gyengévé, törékennyé válnak, sőt, akár kóros csontritkulás is kialakulhat! Ezekre a következtetésekre nem valamiféle tejgyűlölő szövetség jutott, hanem komoly tudományos vizsgálatok, amiket aztán a Harvardi Egyetem erre a feladatra verbuvált tudóscsoportja publikált egy tanulmány formájában.


Megdöbbentő lehet azt olvasni, hogy a tej többet árt gyermekeinknek, mint használ. Azonban nem csupán arról van szó, hogy innentől kezdve óvjuk csemetéinket – és persze saját magunkat is – a kereskedelmi forgalomban kapható tej fogyasztásától, mert könnyedén a csontjaink bánhatják egészségesnek hitt táplálkozási szokásainkat. A tej szabályos méregnek számít, ami a szervezetünkbe jutva számos, egyéb betegséget okozhat. Orvosok egy csoportja szerint a rendszeres tejfogyasztás olyan nagyszerű eredményekhez vezethet, mint a kóros vérszegénység, emésztési zavarok, asztma, prosztatarák, vagy a migrén. A kísérlet során éveken keresztül figyeltek meg embereket, akik egyáltalán nem fogyasztottak tejet, illetve egy másik csoportot, amely tagjai viszont rendszeres fogyasztóknak számítottak. A vizsgálatok kimutatták, hogy az utóbbi körbe tartozóknál jóval gyakoribbak az imént említett megbetegedések.


De miért éppen a kereskedelmi forgalomban kapható tej az, ami ilyen súlyos módon rombolja le a szervezetünket? A válasz roppant egyszerű: Azért, mert a feldolgozás során olyan mennyiségű egyéb szerekkel, hormon-készítményekkel turbózzák fel sokak kedvenc reggeli italát, amik így, egyfajta koktélt alkotva mindenféle hatással vannak testünkre, csak éppen jótékony módon nem. Az egyik ilyen rendkívül kedves kis kiegészítő a kazein, ami egyébként a legtöbb ragasztó egyik fontos alapanyaga. A kazein a bélrendszerünkben is úgy viselkedik, mint amikor rákenjük egy felületre ragasztóként. Ráragad a bélfalra, nem mellékesen emészthetetlen az emberi gyomor számára, és puszta jelenlétével képes blokkolni a tápanyagok felszívódását. Fontos, hogy tudják! Az összes, a boltokban kapható tejben van kazein, aminek révén ez az innivalónak titulált méreg lassú, de biztos munkával teszi tönkre a szervezetünket.


És ha már az emészthetetlenségnél tartunk… Mindenképpen meg kell említenünk egy politikailag kevésbé korrekt, ámbár igaz tényszerűséget, ami ismét csak gondolkodóba ejtheti a kedves tejfogyasztót. A helyzet ugyanis az, hogy az emberiség nagy része genetikus alapon alkalmatlan arra, hogy tejet fogyasszon. Az afro-amerikaiak, a latinok és ázsiaiak csaknem 90%-a esetében ugyanis hiányzik az a gén, ami lehetővé tenné a tejben található laktóz lebontását. Így ők hiába isznak tejet az egészség jegyében, ez az anyag nem tesz mást, csupán átáramlik a testükön, közben jól megterheli a gyomrot, majd szinte teljes egészében távozik. Nem csupán egy szükségtelen stressznek teszik ki a szervezetüket, de még pénz is adnak érte…


Hosszú évtizedek teltek el úgy, hogy a tudomány képviselői nem voltak képesek felfedezni azt az alapvető tényt, hogy a tej roppant káros az egészségre, főleg akkor, ha azt a ma ismert ipari módon állítják elő, mindenféle ragasztó-alapanyagokat, hormonokat és egyéb, kevésbé barátságos adalékokat keverve abba. Azonban mostanra szerencsére fordulni látszik a trend és egyre többen, egyre gyakrabban emelik fel szavukat a tudomány padsoraiból a kereskedelmi forgalomban kapható tejkészítmények fogyasztása ellenében.


A John Hopkins Kórház gyermekosztályának egykori vezetője, Dr. Frank Oski már könyvet is írt ebben a témában és világosan megfogalmazva mondja ki az igazságot. Szerinte a gyári tej rengeteg megbetegedésért felelős és valóságos bűn azt gyermekeknek adni. Meglátása szerint amennyiben hat évesnél fiatalabb gyermekekkel itatjuk ezt az anyagot, úgy számolhatunk olyan betegségek kialakulásával, mint a fülgyulladás, és a vashiányos vérszegénység. Egy másik szakember, Dr. Benjamin Spock szerint a rendszeres tejfogyasztás mindezeken felül még elősegítheti a cukorbetegség, illetve különböző allergiák kialakulását. Ő egyébként csak tehéntej-ragasztóként emlegette ezt az érthetetlen módon népszerű terméket… Dr. Robert Cohen tanulmányában kimutatta, hogy az utóbbi évtizedekben – vagyis amióta a termék propagálása úgy igazán elkezdődött – drámaian megnőtt az elsősorban asztmatikus megbetegedések száma, amik közül rengeteg végződött halálesettel! Cohen azt is megemlíti, hogy riasztó módon emelkedik az iskolákban a gyári tejből kotyvasztott egyéb termékek – margarin, sajt – fogyasztása, így a gyermekek fokozott veszélynek vannak kitéve.


Joggal merülhet fel a kérdés, miszerint ha a könnyen hozzáférhető, olcsó tej fogyasztása nem ajánlott, akkor vajon mivel helyettesíthetnénk kedvenc italunkat? Nos, a kérdés nem egyszerű, hiszen szinte csak jóval drágább pótlékok állnak rendelkezésre, amiknek beszerzése sem pofon egyszerű. A szakértők elsősorban a kókusztejet ajánlják, ami jóval egészségesebb a tehéntejnél. Egy másik alternatíva a rizstej, ami hazánkban még kevésbé hozzáférhető. Mások a kecsketejre esküsznek, főleg amikor a kisgyerekek táplálása kerül szóba, hiszen ez hasonlít a leginkább az anyatejhez. Amint látható, túl sok választásunk nincs, így inkább azt tanácsolnánk, hogy az eddigieknél jóval mértékletesebben, és csak tiszta, őstermelői forrásból szerezzük be ezt az innivalót. A gyári tejet azonban mindenképpen kerüljük!

2020. szept. 1. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!