Miért nem tudok hízni?
25 éves srác vagyok, 185cm és 74 kg.
Nem vagyok gizda, de nem mondanám magamat sajnos túlságosan izmosnak sem... Rengeteget tudok enni, de egyáltalán nem látszik meg rajtam, sőt... ezért kezdem feladni - úgy érzem teljesen felesleges egyáltalán ennem is, mert semmi különbség nincs, ha éhezem vagy ha eszek.
Próbálkoztam edzéssel is, de sajnos nagyon legyengültem az utóbbi időben, mert hanyagoltam az edzést, de még fehérje turmix-szal sem tudok izmot felszedni.
Van olyan nap, hogy 5ezer kcal-t viszek be, 180+ g fehérjét, 3-400+ g szénhidrátot. Kb. 3-4db szabályos fekvőtámaszt tudok megcsinálni, de abban teljesen lefáradok, és semmi erőm tovább folytatni...
Mi lehet a gond?
Azon gondolkozom, hogy konditerembe megyek, hátha a szélesebb spektrumú edzés hat.
tippek?
Hidd el annyi volt, szamoltam.
Reggelire 100g zabpehely 200g joghurttal
Ebed rizs + egy egesz csirkecomb
Delutan 100-200g mogyoro
Vacsira rizs csirkevel es zoldseggel, vagy 4-8 virsli olajban sutve teljeskiorlesu kenyerrel es zoldseggel.
Ezek melle jon a feherjeturmix, 4dl tejjel.
Plusz napkozben gyumolcslevek.
Vacsira a hús általában 250g csirkemellfilé, ebédre az egész comb (alsó és felső egyben) is meg van 150 körül, plusz a mogyoró 150grammjában is van már 40g fehérje, plusz ezek mellé a kieg. Ha nem is 180 ez, de a 140g tutira meg szokott lenni.
A 180g nap máshogy jött össze, az brutális kajálás volt, ott ebédre is már 2 egész egész combot toltam, és kb. 400g mogyorót, + a kieg. Olyan nincs, hogy ez ne lenne elég a 74kg-omat gyarapítani :/
Valamint hozzáteszem, hogy nagyon sokszor reggel bazira nincs étvágyam, sőt, inkább hányingerem van ha kajára gondolok.
Azért nem hízol, mert nem nincs normális étrended és nincs normális edzésed. Az nem edzés, hogy megcsinálsz 3-4 fekvőtámaszt... Vagy menj el konditerembe, vagy ha otthon akarsz edzeni, akkor olvasd el a fegyencedzést, kezdésnek jó lesz az is. Amúgy a konditermi edzés sem fog "hatni", ha nem kajálsz rendesen.
Az meg nem étrend, hogy egyik nap megeszel 5000 kalóriát, a többi napon meg annyit, ami mondjuk fedezi a kalóriaszükségletedet, vagy lehet, hogy még alatta is van. Fogyni sem fogy úgy az ember, ha egy nap 500 kcalt csipeget, a többi nap meg zabál, logikusan következik ebből, hogy az ellentétes folyamat, a hízás sem működik össze-vissza evéssel. Kiszámolt tömegnövelő étrendre van szükséged, ha bármit is el akarsz érni. Egyébként minek eszel ilyen sz@rokat, mint az olajban sült virsli? Semmi hasznos nincs benne.
Legyen mondjuk először 160 g fehérje, 450 g szénhidrát, meg 75 g zsír. Ez 3100 kcal körül van, de ez legyen meg minden nap, normális kajából, nem virsliből meg ilyen feldolgozott szutykokból, hanem valódi húsból menjen a fehérje. Itt jegyzem meg, hogy a fehérje turmix nem arra való, hogy izmot szedj fel, önmagában semmit nem ér. A fehérje turmix azért van, hogy ha nem tudod szilárd kajából bevinni a napi szükséges fehérjét, akkor kiegészítsd vele, ezért is táplálékkiegészítő. (Tejet meg a kismacskák isznak. :D)
Szóval edd le minden nap ezeket a makrókat, járj el normálisan edzeni, vagy eddz otthon, és nézd meg egy hónap múlva a változást. Ha semmi, akkor emelj a ch-n egy kicsit. És így tovább hónapról hónapra, amíg el nem éred azt a ch mennyiséget, ami mellett havi 1 kg izmot szedsz fel minimális zsírosodással. Ez egy ilyen türelemjáték, ha nehezen hízó vagy.
Ha meg reggel nincs étvágyad, akkor ne egyél reggel, akkor egyél, amikor éhes vagy, csak a napi bevitel legyen meg.
Amennyiben így sem megy a hízás, akkor jelentkezz valami laborba kísérleti nyúlnak, hátha megtalálják általad az elhízás ellenszerét. Vagy lehet, hogy földönkívüli vagy... :o ;)
Egy egész csirkecomb... Én ritkán eszem csirkét, de akkor 8-10 darabot, a csirke pici madár... Na mindegy.
Dehogy eszel te naponta 5 ezer kcalt, de az elképzelhető, hogy nem akar zsírosodni a szervezeted. Ezt ismerem, én sem tudok gyorsan hízni extrém s mindennapos zabálással sem. De ha rendesen edzel, az izomnak jönnie kell.
Ha valamelyik izmod extrém gyenge s nem megy, csak 3-4 fekvőtámasz, akkor oké, ebből ennyi ment, de hogy ez miért akadályoz a lábazásban, hátazásban és a többiben, azt nem fogom fel. Max. vársz pár percet, iszol egyet, de ha emiatt abbahagyod az egész edzést, az elég balga dolog s nem is értem.
Azt írod, hanyagoltad az edzést, ebből az jön le, hogy valamikor már edzettél, elvileg tudnod kéne az alapokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!