Mit és hogyan egyek, hogy hízzak?
Olvastam, hogy valami van ezzel a barna-fehér-rozskenyérrel. Vannak tápláló ételek, csak az a baj, hogy nem tudom mi számít annak, illetve mennyit kell belőle enni. Nagyom vékony vagyok 181cm és 55kg, úgy hogy 16 éves fiú vagyok. Szeretnék hízni és izmosodni is persze. Ektomorf alkat vagyok. Már elég sokszor gondoltam, hogy "sokat" eszem, viszont nem mindegy miből.
Szóval segítsetek kérlek.
A normál (úgy értem, szénhidrátbomba, gabonából levő) kenyerek hasonlóan hizlalnak, maximum a rostosabbak egyeseket jobban laktatnak. Viszonylag tömény ételek (eléggé azok, de azért a zsíros cuccokhoz képest szolidak).
Ha nem ismered a tiszta étkezést, olvass utána.
Egyél rendes ételeket, de abból persze sokat. Hogy neked mennyi a sok, tapasztald ki. Ha nem megy, akkor változtass az ételeken, hátha úgy összejön.
Neked ocsem legalabb 3000, jobb esetben 3500 kaloriat kell fogyasztanod naponta, hogy hizhass.
Szerintem keruld a cukrot meg a sok edesseget, ha neha eszel azert nem baj. Leginkabb gyumolcsbol egyel tobbet ha lehet. Tovabba:
-Husok: csirke, pulyka, hal, sovany reszei a marha es disznohusnak.
-Tejtermekekbol mehet a tojas es nyugodtan a 3,5%-os tej, tehenturo, kefir, joghurt es ehhez hasonlok is mehetnek.
-Sok zoldseg, mindenfele zoldseg.
-Szenhidrat: rizs, bulgur, barna rizs, hantolt köles, gyumolcsok, zab. Meg a voroslencset tudnam neked ajanlani, amiben egyarant magas a ch (52 gm/ 100 gm) es a feherje is ami 26 gm/ 100gm.
Edzes szempontjabol a kovetkezo gyakorlatokat ajanlom maximalis eredmenyekert:
-Fekvenyomas mindenfele variacioban
-Huzodzkodas mindenfele variacioban
-Guggolas
-Felhuzas
-Tolodzkodas
-Vall pres allva/ulve, hosszu ruddal vagy egykezessel
-Kitores
Ja, meg figyelj legalabb napi 8 ora alvasra is, ha tobb az jobb.
Talan meg a multivitamint ajanlanam, es kulon melle 1-2000 mg c vitamin es cink 25-50 mg / nap.
Sok sikert ! ;)
-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!