Tömegnövelés HELP!?!?!
Most hétfőn kezdem a tömegnövelést (tudom,nyár van és ilyenkor diéta kell,de mégis most kezdeném). Nem is ezen van a hangsúly,hanem az étrendet kellene rendbe tenni.
Kb az alapjait tudom,nem is ezzel van a baj,hanem egész nap rizs+csirke?
ha 6 étkezésből 6 rizs+csirke az para?
Mehet így,vagy azért valami más kéne változtatni?
Valami zöldség?(Brokkolit utálom)
A vitaminokat mivel vigyem be? Gyümölcs?
Előre is köszi.
Jaj..
Hát az úgy van, hogy van még rengeteg étel amit ehetsz. Ennek utána lehet nézni, de csak, hogy párat említsek: hal, marha, pulyka, zab, édesburgonya, uborka, káposzta..
Természetesen zöldség is kell mindig, hogy megfelelő mértékű rostbevitelhez juss. Vitamint ezekkel is viszel be, de én egy mega daily one-t (napi 2 kapszula) vagy egy multi pro-t (ez erősebb) ajánlanék, mert azért ez tényleg alap, ha valaki edz. Gyümölcsöt is ehetsz néha bár én feleslegesnek tartom, nem is szoktam gyakran enni, de aki kívánja az nyugodtan bedobhat valamennyit minden nap. Persze, ha belefér az étrendjébe, ez már mindenkinek a saját dolga. Nálam maximum az eper meg a barack csúszik a többit nemigen szeretem. Vitamintartalmukat tekintve viszont nem elegek, jópár kilót meg kéne enned, hogy érdemes legyen a vitmintartalmuk mennyiségéről beszélni.
zöld jumbot azért nem vennék,mert attól csak a háj jön.
tele van lófa***al.
maradnék a natúr csirkénél rizzsel.
(nem vonom magam meg ezek elől,van itthon fehérje meg minden)
Jó, de ne csak csirkét meg rizst egyél pls.. mindig variáld és nem fogod megutálni.
Amúgy meg jumbo tényleg nem kell, zöldség annál inkább! :)
Ossze fogod magad hanyni egy ido utan a sok csirke rizstol szrsagtol...
Tudom ajanlani a magvakat: foldimogyoro, napraforgo mag, dio stb.
Vannak mas szenhidrat forrasok is mint pl: gyumolcsok, voroslencse (ez jo feherjeforras is 26gr/100gr),krumpli, tarhonya, barnarizs (valtozatossag kedveert), hantolt koles, bulgur.
Turo, tojas, tej(mehet3.5%), szardinia, tonhal...
En ezeket szoktam enni es nekem bevaltak, lehet neked is be fog jonni egy par dolog. a tej meg nem fog hizlalni, ez faszsag hogy csak sovany tejet szabad enni, en van h napi 1 litert is lenyomok es nem vagyok zsiros, mondjuk en amugyse vagyok az a zsirosfajta es nem is eszek tobb mint 4000 kaloriat egy nap, ami pont annyi, hogyha tomegelni akarok ugy hgy minimalisan zsirosodjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!