Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Sertészsírban is jó kisütni a...

Sertészsírban is jó kisütni a csirkemellet?

Figyelt kérdés
2016. nov. 13. 13:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ez mit sem változtat azon, hogy sütéskor nem keletkeznek transzzsírok. Vannak természetes transzzsírok, talán hallottál már a CLA-ról, ami kifejezetten egészséges. A veszélyes transzzsírokat akkor kajáltuk, amikor még hidrogénezett olajból voltak a margarinok.

Sütésre azok az olajok nagyon rosszak, amiknek magas a többszörösen telítetlen zsírtartalma, mint pl. a napraforgóolaj, lenmagolaj, stb. Sőt, igazából ezeket hőkezelés nélkül sem ajánlatos magukban fogyasztani. Ezekből nem transzzsírok lesznek, hanem egyéb káros szabadgyökök, peroxidok. Az extra szűz olivaolajról már bebizonyították, hogy nagyon jó hőtűrő képessége van, és tévhit, hogy nem szabad sütésre használni.

2016. nov. 14. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 mannnocska ***** válasza:

10:es


>félinformációk antivali-ról


"szakértő véleményem szerint én jobban tudok mindent, és meghalsz ha zsírban mersz sütni"



Más kérdés hogy a legtöbb hús egyébként a rostjai közt tartalmaz zsírokat ami sütéskor kisül, így gyakorlatilag minden húst állati zsírban sütsz. És ha igaz lenne amit írsz 20évesen meghalna mindenki.


Mind = blown


Tipikus esete a dünning kruger effektnek. Olvastál valamit, és elhiszed hogy szakértője vagy a témának. Holott nem.

2016. nov. 14. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:

és szerinted, hogyan keletkeznek ezek? nőnek a margarin fán?

hát nem... növényi olyajokat magas hőhatásnak tesznek ki... így jönnek létre az ipari transzzsírok... ugyan úgy ahogyan a serpenyődben is transzzsírokkal lesz tele a növényi olaj.

2016. nov. 14. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:

"Más kérdés hogy a legtöbb hús egyébként a rostjai közt tartalmaz zsírokat ami sütéskor kisül, így gyakorlatilag minden húst állati zsírban sütsz. És ha igaz lenne amit írsz 20évesen meghalna mindenki. "


mert még mindig nem érted... nincs baj az állati zsírokkal... a növényi olajokkal van a baj... növényi olajban nem sütünk, mert transzzsírokká alakul, tönkremegy... tele lesz rákkeltő anyagokkal meg halmozódik a szervezetedben, lerakódik az érfalaidra... az állati eredetű telítetlen zsírsavakkal ilyen probléma nincs... ott max a túlzott koleszterin bevitel okoz nagy gondot...

és igen egyre több dagadék hal meg rákban/szív és érrendszeri betegségben 20-30-40 évesen... hála az ilyen gyökereknek mint pl te... de egyed csak...

2016. nov. 14. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
Mannnocska még csak azt sem érted, miről vitatkozol ez a vicc..
2016. nov. 14. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
Kérlek, olvass már utána normális forrásban! Nem a hőtől keletkezik a transzzsír, nagyon elhanyagolható mértékű izomerizáció zajlódik le a serpenyődben. Attól is káros vegyületek keletkeznek, de nem transzzsírok. A transzzsírhoz nem elég a hőfok, a margarin gyártásához katalizátort és hidrogén gázt kellett használni, hogy telítsék, és ekkor keletkeztek a transzzsírok. A mai margarinok nagy része már nem hidrogénezett, így nem tartalmaz mesterséges transzzsírokat, bár ettől még nem lettek egészségesek.
2016. nov. 14. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 mannnocska ***** válasza:

Annyira aranyos, ahogy vergődsz, pedig már leírta neked nálam sokkal kompetensebb ember.


Nembaj muh transzzsír, és antivali.

2016. nov. 15. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!