Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit kellene rendelnem ahhoz,...

Mit kellene rendelnem ahhoz, hogy elősegítse az izomgyarapodást és hízást?

Figyelt kérdés

183cm 75kg vagyok, 90kgra akarok felmenni, folyamatos erős edzésekkel.

Aki jártasabb benne segíthetne h mit érdemes venni :)

kb 60k ft áll rendelkezésre ehhez



2018. szept. 7. 14:32
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Talán azért nem beszéltünk erről, mert nem kötelező 3 óránként enni. És hoppá nem csak állati eredetű fehérje létezik.

Persze én is nagyrészt állati eredetű fehérjéket viszek be, de sok növényi eredetűt is beleszámolok. A szénhidrátot ki kell kísérletezni, a 3-7 gramm /tskg kb jó is. Zsír 1 gramm/tskg kell. Ha már így belementünk akkor ezeket száraz testtömegre kell számolni.


Az egész napi bevitel számít, ezért ha valaki nem tud vagy nem akar 3 óránként enni, azzal sincs semmi baj. Persze alapvetően jobb ha valaki többször eszik, nem egyszerre terheli le a gyomrát, de fejlődés szempontjából nem muszáj 3 óránként enni.

2018. szept. 8. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/26 anonim ***** válasza:

#9 a táplálék kiegészítő mióta élelmiszer???

Nem helyettesíti a helyes a táplálkozást, mellette ugyanúgy kell enned.

2018. szept. 8. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/26 anonim ***** válasza:

Nem írtam, hogy helyettesíti a helyes a táplálkozást.

Ugyan az mint a szilárd kaja, csak por formájában, nem értem ezen mi nem érthető. Ez nem csodaszer, nem unikornis szarvból csinálják...

2018. szept. 8. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/26 anonim ***** válasza:
Ti amúgy testépítők vagytok? Nem bántás, csak érdekel.
2018. szept. 8. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/26 anonim ***** válasza:

Pl. a tejsavó fehérjét úgy csinálják, hogy fejés után a nyers tejet kb. 4-5 °C-ra hűtik, majd egy sajtkészítő üzembe szállítják, ahol egy előzetes 72-74 °C-os pasztőrözés után visszahűtik kb. 4-6 °C hőmérsékletre.

Később úgynevezett rögök keletkeznek, amikből a sajt készül.

Továbbá visszamarad egy opálos folyadék, a tejsavó, amely a sajtgyártás mellékterméke.

Ebből az opálos folyadékból lesz később kivonva tejsavó fehérje. (1 liter tejsavóban kb. 8,5g fehérje van, egy adag fehérjéhez 3 liter savó kell, 1kg-hoz pedig kb. 118 liter szükséges)


A savóból hogy kinyerjék a fehérjét, még egyszer pasztőrözik. A kinyerését úgy csinálják, hogy egyszerűen kiszűrik belőle, egy speciális berendezéssel.


A szűrés után visszamaradt folyadékból valahogy por formát kell kapnunk.

Ezt egy porlasztó-szárító berendezéssel oldják meg.

A beporlasztott folyadék olyan 180-200°C-os levegővel rövid ideig érintkezik, mely során a víz elpárolog és lefelé már, a berendezésben a fehérjepor hullik, ahol folyamatosan hidegebb, hidegebb közeggel találkozik. Ezért hamar visszahűl, így nem szenved hőkárosodást a fehérjénk.

Az aláhulló port pedig általában 20kg-os zsákokba töltik.

Így készül a fehérjepor. A táplálékkiegészítő cégek ezeket rendelik meg és saját recept alapján ízesítik, adnak hozzá különböző összetevőket és töltik bele a saját címkéjükkel ellátott flakonokba.


Szóval ez nem csodaszer, nem megy át semmilyen kémiai módosításon. Tehát ez élelmiszerből, azaz tejből készül.

2018. szept. 8. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/26 anonim ***** válasza:

Testépítőnek vallom magam, bár nem versenyzek, csak hobbista vagyok.

Fejlődők 3 óránkénti étkezés nélkül is. Tömegnövelőt életemben nem vettem, fent kifejtettem miért felesleges, fehérjét pedig azért iszok edzés után, mert jól esik (a csokis nagyon finom). De ha nincs nálam pénz, vagy sietek akkor simán kihagyom edzés után, otthon meg egy szelettel több húst eszek meg.


R.

2018. szept. 8. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!