Zabpehely! A ti emésztőrendszeretek, hogy tolerálja a zabot?
Én nem tudom,hogy ki hogyan van vele de az én gyomrom nem igazán kedveli pár nap után.3 nap után már hasmenésem van tőle.Nektek nem?
Valahogyan tudnák ez ellen védekezni?
Nekem sem bírja a hasam a zabot. De nem a rost miatt, mert minden más dolgot, amiben legalább ennyi rost van, azt teljesen jól emésztem.
Nem kell erőltetni a zabot, ha nem bírja a gyomrod. Van más jó szénhidrát forrás is, nem is egy. Én se eszek zabot, esetleg néha amikor tudom hogy otthon leszek egy pár napig mert reggeltől estig fingok tőle :D
Elképzelhető hogy hiányzik a bélrendszeredből a megfelelő baktérium. Pl a babtól is sokan azért "eregetnek" mert hiányzik a megfelelő emésztő flóra a bélből. Hogyan készíted el?
Nekem nincs bajom tőle. Pedig hétköznap reggel szinte mindig azt eszem. kb 90 g kis szemű zab + 30 g zabkorpa (de ez a zabkorpa nem fontos én is csak pár hónapja rakok hozz). megsózom felöntöm vízzel, és be a mikróba 3 percre. aztán ha kihűlt akkor még megdobom 25-30 g fehérjével + valami ízesítés (pl fahéj, édesítő) és kész a superfood :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!