Crohn-beteg testepitok! Milyen valtoztatasokat kellett csinalni az etrendetekben?
Egyéntől függ. Én pont a testépítő étrendtől lettem jobban. Gyógyszert sem szedek.
Van pár dolog, amit nem tudok megenni: kukorica, kukoricalisztből készült ételek, vágott dió, de ha sima házi darálóval van ledarálva akkor ok, darált mákot sem bírom.
Illetve a zöldségek közül elég sokat nem szeretek (pont azokat amiket amúgy sem ajánlanak).
sok zabpelyhet eszem (napi 200-300 g, Sparos a legjobb, Lidl-ös is jó, a builderes sima viszont elég rossz...), probiotikumot, izületvédőt, multivitamint, külön C D B12 vitamint, omega-3-at, most csak magnéziumot, régebben kalciumot is használtam, pluszban cinket, ha alacsony a vasszintem akkor Maltofert (receptre)
Almából sárgarépából viszonylag sokat eszem, mert ezek pektinben gazdagak, előnyös Crohn-betegek részére.
Szia. Nekem volt ismerősöm Chron beteg, ahogy beszélgettem vele szerintem nagyon nagy változások nincsenek, ha eddig is diétáztál a testépítés miatt. Fellángolási szakaszban lehet, de alapjáraton nem. Viszont mindenféle ásványianyag pótlásra jobban kell figyelned. És magadat is, "ellenőrizni" kell, hogy melyik táplálékra hogy reagál a szervezeted.
Dietetikus és az orvos mit mondott?
Szerintem semmit nem fog mondani, csak annyit, hogy nyomtass ki netről pár táblázatot, mit ajánlott enni mit nem...
nem azt írtad, hogy kiderült hogy Crohn-os vagy? most akkor kiderült vagy nem? biopszia eredményei megvannak?
egyébként nem ajánlják a fehérjét, ennek ellnére a tápszerek közül mindegyik kazeines, kevés ember van akinek megfelel
natúr vagy ízesített tejsavó, Scitec boltban vegyél pár csomag 30 g-osat és próbáld ki, nincs-e/nem lesz-e bajod tőle. Aztán ha OK akkor vehetsz nagyobb kiszerelésben is máshol, olcsóbban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!