Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért nem lehet izmot felszedn...

Miért nem lehet izmot felszedni zsírosodás nélkül?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogyha a glikogénraktárakat kb 3/4-ig tartjuk állandóan, akkor ugye nem fogunk zsírosodni, mivel van még hova mennia a fölös ch-nak, viszont izmot se fogunk veszteni, mivel van még azért energia a glikogénraktárakban állandóan.


Valaki el tudja magyarázni? Köszönöm.



2015. máj. 27. 21:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%
mert izmot csak akkor tudsz építeni ha kalória plusszban vagy tehát többet viszel be mint amit elhasználsz.ha meg többet viszel be mint ami kéne nyílván zsírosodsz.az h mennyire a kalóriaplussz mértéke befolyásolja
2015. máj. 27. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Miért kell ahoz kalória plussz ? Miért nem elég csak pótolni az elvesztett mennyiséget folyamatosan?
2015. máj. 27. 22:17
 3/12 anonim ***** válasza:

mert valamiből fejlődni is kellene.

egy nagyobb izomzatnak a kalória igénye is magasabb.

2015. máj. 27. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Fejlődni a fehérjéből fog nem? De ez továbbra sem érv , tehát ha majdnem feltöltve tartjuk folyamatosan a raktárainkat akkor fogyni se fogunk és hízni sem nem?
2015. máj. 27. 23:03
 5/12 anonim ***** válasza:
A fölös CH ahhoz kell, hogy a szervezet növelni tudja az izmot: le tudja gyártani az aminosavakból a szükséges fehérjéket, és be tudja őket építeni az izomba. Ezek a folyamatok nemcsak úgy lesznek, ezekhez a napi szükségesen felüli energia kell. Ha a fölös CH elmegy a glikogénraktárakba, akkor nincs is fölös CH, tehát nincs energia, aminek felhasználásával a szervezet építkezhetne.
2015. máj. 27. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
Valahogy úgy lehetne fogalmazni, hogy akkor tud építkezni, ha a szervezeted fullon van és még van egy kis plusz is építkezni. Tehát a 3/4-en tartás nem elég. Neki az kell, hogy mindig teljes legyen, hogy az ezen felül bevitt pluszból tudjon építkezni. Viszont ahogy nő az izomzat a kalóriaigény is növekszik. Ezért elég nehéz belőni azt a mennyiséget, ami a fejlődéshez kell, de még nem túl sok. Így elkerülhetetlen a zsírosodás, a mértéke nem mindegy. Ha jóval többet viszel be a szükséges pluszból, mint amennyi valóban szükséges, úgy zsír is több fog rakódni. A fejlődéshez szükséges plusz kalória bevitel mértékét pedig az egyéni biológiai szükséglet és az edzések/izommunka mértéke is befolyásolja. Hiába viszel be kalóriatöbbletet, ha nem stimulálod eléggé az izomzatot akkor nem az izom építéshez használja fel a szervezet, hanem többletként éli meg és zsír lesz belőle.
2015. máj. 28. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Tudtommal az izmok fehérjéből épülnek és NEM ch-ból.
2015. máj. 28. 11:50
 8/12 anonim ***** válasza:
öcskös de veszélyesen ostoba vagy.és ez még nem is baj.de makacskodsz is.izmok a fehérjéből épülnek?is.szerintem próbáld ki 2hétig a null ch-t de fehérjéből egyél sokat.meglátod mennyire leszel majd izmos:DD
2015. máj. 28. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Ocskos? Ostoba? Ok.


Egyebkent meg attol hogy abbol epulnek az izomrostok nem mondtam hogy csak arra van szuksege a szervezetnek. Olvasd mar el az eredeti kerdest legyszives. De megprobalom meg jobban megfogalmazni : ha a glikogenszintunket kozel maximalis kapacitasban tartjuk akkor miert szuksegszeru a zsirosodas amikor biztositva vagyunk azaltal hogy meg lenne hova tenni a folos ch-t illetve moert ne izmosodnak amikor mondjuk 2000grammnyi glikogen van a szervezetben? Ha lehet olyan ember irjon mar aki kepben van valamennyire a biokemiaval es nem csak a sarga kapszulat olvasta el.

2015. máj. 29. 13:44
 10/12 anonim ***** válasza:

Már beírtam a választ (5.), csak a szövegértésed nem volt elég fejlett ahhoz, hogy megértsd. Az izomépítés energiaigényes folyamat, ha a normál napi fogyasztásodon fölül nincs plusz energia (tehát kalória +) a szervezetben, akkor nem fog végbemenni, bármennyi fehérjét is teszel oda, mert nem lesz a szervezetnek elég energiája a fehérje beépítésére.


[link]


Ez itt egy újszülöttek növekedését vizsgáló kutatás, de nyilván felnőttek esetén is hasonlóan mennek ezek a folyamatok, csak esetleg sokkal kevésbé hatékonyan. Eszerint a szervezetnek 6-7 g fehérjét kell szintetizálni 1 g fehérje beépítéséhez és 2,2 kcal energia kell 1 g fehérje szintéziséhez, ha tehát egy kiló izomnyi fehérje létrehozásához a szervezetnek legalább 15 ezer kcal plusz energiára (CH-ra, ha úgy tetszik) van szüksége a normál működéshez képest.


[link]


Itt disznókon végeztek hasonló vizsgálatot, olvasgasd nyugodtan. A nagyobb vegyes táplálkozás, nagyobb CH, nagyobb zsír, nagyobb proteinbevitel 4 lehetősége közül a nagyobb proteinbevitel növelte a legkevésbé a fehérjebeépítés mértékét az állatokban, és a nagyobb vegyes táplálkozás növelte a legjobban.

2015. máj. 29. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!