A testépítés nem az egészségről szól, ugye? Nektek csak a kinézet számít?
Én nem foglalkozom testépítéssel, mást sportolok. De a testépítők és fitnesz modellek étrendjét nézegetve felmerült bennem a kérdés, hogy ez az egész abszolút nem szól az egészségről, ugye? Szerintem kicsit durva a napi 4 csirke+rizs kombó, abszolút nem tűnik változatosnak. Hónapokig ilyen egyoldalú étrendet követve nem alakulnak ki hiánybetegségek? Tudom, hogy szükséges a megfelelő fehérjebevitel. De itt minden a kinézet? Az egészség mellékes?
Ne értse félre senki, ezt a kérdést nem kötekedésből tettem fel!! :) Valóban érdekel a válasz és gondoltam megkérdezlek benneteket. És remélem nem sértettem meg senkit a feltevésemmel.
Nyilván van ember és van szint, ahol nem az egészségről szól a dolog.
De van, akinek arról s persze a kinézetről, erőről is egyben.
Nem mindenki eszik csirkét és rizst, aki testépít. S szinte mindenki eszik mást is, természetesen.
De az átlagembernél klasszisokkal jobban eszik egy, az étrendre odafigyelő kezdő hobbi testépítő is.
Változatosság nem kell, megfelelő tápanyagbevitel kell. Csak mert az ember flancos gasztronómiát hozott össze, semmi baja nem lesz, ha egy jól összeállított étrendet eszik, de mindennap ugyanazt. Nekem ez kicsit nehézkes lenne, meg hedonista is volnék, én variálok egy kicsit, de nagyon-nagyon közel állnak a normális, egészségesebb napjaim az alapanyagokat nézve. Inkább fűszer és elkészítési mód terén tér el, s amúgysem ehetek mindennap mindent, ami benne van az étrendemben :)
Miért durva a napi 4 csirke+rizs kombó? Normális ételek (bár én házi csirkét ennék, ha ennék ilyesmit, de az én egészségtudatosságom más szinten van). Az főleg mindegy, hogy hányszor eszik belőle az ember. S a testépítők zöme vitaminokat is szed rendesen.
Aki folyton cukros vagy egyéb lisztes cuccokat tol, az eszik egyoldalúan, nem az, aki húst, gabonát és zöldséget eszik megfelelő mennyiségben, persze nem elhanyagolva a megfelelő zsírbevitelt sem.
Csirke,rizs,brokkoli=fehérje és zsír,ch és rost.Mi ez ha nem egy komplex összetétel és hogy lenne már ez egyoldalú amikor minden benne van?
Egyoldalúnak a reggeli zsömlét péksüteménnyel lehetne nevezni,vagy a krumplis tésztát,mákos tésztát és a hasonló ételeket,amiknek az összetétele keményítő,cukor,gabona vagyis ch alapú étrend,kellő mennyiségű fehérje nélkül és totálisan rost mentesen.Ezeket eszi az átlagember.Ettől alakulhatnak ki idővel olyan betegségek amik az egészségtelen táplálkozásra vezethetőek vissza,mint az említett hiánybetegség,inzulin rezisztencia,metabolikus szindróma.
Ha a napi 4-5 evésed összetétele az állati fehérje,zsír,rost és némi gluténmentes ch,akkor az nevezhető tökéletesnek nem pedig egyoldalúnak.
Engem baromira nem érdekel a kinézet, de nem szokták ezt elhinni...
Mindenesetre annyira nem nézted meg azokat az étrendeket,vagy lövésed nincs az egészséges táplálkozásról, ha azt állítod, hogy ez az.
A testépítés nem az egészségről szól.
De az edzőterembe járók többsége nem testépítő és érdekli az egészsége.
Nekem most ez az ebédem:
Marhahúsleves (darab marhahússal és zöldséggel) + Csirkecomb (hentestől) + zöldségek (piacról) + krumplipüré (krumpliból).
Totál belefér az egészségesbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!