Hogyan edzek úgy, ha esetleg az ízületeim megkoptak jelentősen (genetikai hajlam miatt)?
A klasszikusnak számító mondást gondolja meg:
"Ami nem megy, azt ne erőltessük!"
Ha valakinek nincs lába, ne akarjon keringőzni. Ha valaki nem lát, ne akarjon festőművésznek tanulni.
Szerintem keressen szakrendelőben a bajához értő orvost, esetleg természetgyógyászt, hogy segítsen az ízületei helyrehozásában, - amennyire lehetséges.
Mi értelme lenne tovább erőltetnie magát? Megvan a veszélye, hogy állapota tovább romlik: a megerőltető edzésektől erősödhet a már most is problémát okozó KOPÁS!
Válasszon más "életcélt", mint a "testépítést", - egy fiatalember előtt számtalan ÉRTELMES lehetőség van!
A sportszerű testmozgást persze, nem kell abbahagyni, de kevésbé megerőltetőt válasszon. Erre talán jó lehet az úszás is. Talán a gyógyfürdő is használhat, - ha jó hatású vízben "tornázik". Nekem a derekam, hátam fáj olykor, - a szakrendelő szakorvosa gyógytornára tanított. Talán ez is segíthet. Sikeres gyógyulást, és harmonikus családi kapcsolatokat kívánok, amitől kisebbnek is érezheti majd a problémáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!