Miért nem tiltják be a szintetikus fehérjék árusítását?
Oké, akkor megpróbálok válaszolni a kérdésre, hogy miért nem tiltják be a "szintetikus fehérjéket".
Tegyük fel, hogy valóban szintetikusan állítják elő a kapható fehérjeporokat. Valójában azt hiszem, hogy drágább lenne ezeket az anyagokat mesterségesen előállítani, de tegyük fel, hogy így van.
Mivel ezeket rendszeresen vizsgálják különféle, a gyártótól független szervek, feltételezhetjük azt is, hogy az van bennük (fehérje, zsír, szénhidrát mennyisége és minősége, aminosavprofil) ami rájuk van írva.
Mivel a sportban ez különösen fontos, rendszerint ellenőrzik ezeknek a poroknak a tisztaságát is, tehát más a feltüntetetteken kívül nem lehet bennük.
Az étrendeket összeállító dietetikusok tapasztalatok és tanulmányok alapján meg tudják mondani, hogy egy adott életvitellel milyen mennyiségű tápanyagra van szüksége a szervezetednek, ez az étrend alapja. Tápanyagnak számít a fehérje is, ami egy aminosavakból álló polimer. Történetesen az, hogy ezt a polimert egy boci közreműködésével, vagy laboratóriumban állítják elő az aminosavakból, a tápértéke és a rád gyakorolt hatása szempontjából teljesen mindegy. Tápanyagként fog hasznosulni, ha megfelelő mennyiséget viszel be belőle. Tehát nem tiltanak be egy anyagot csak azért, mert laboratóriumban állították elő, ha nincsenek benne szennyezőanyagok, és minden szempontból megegyezik a természetesen elérhető anyagokkal, amiket szintén nem tiltottak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!