Szálkasító diétánál lehet e gyümölcsöt enní?
Marci, a tök mindegy az inzulin dolog meg nagyon aktuális, recens kérdéskör szablyával való rövidrezárása. Nem lehet ilyen kérdéseket csak így lezárni, mert eddig tényleg azt hitték hogy az inzulincucc nem számít, hát ma kezdenek rájönni hogy dehogyisnem!
Az inzulinszint és az inzulin érzékenység epigenetikus tényezőkre is hat, az öregedésre is kihatással lehet, gyulladásos betegségekel lehet összefüggésben.. nem lehet csak úgy azt mondani hogy nem számít.
Csak talán nem egy kis gyümölcsevés fog ebben bajt okozni, ezzel egyetértek persze.
Hagyd mar abba a dolgok tulgondolasat felinformaciokkal.
Nem Ilyen bonyolult dolog az egeszseg mar leirtam
Sziasztok!
A legtöbben tényként kezelik a következőt: a fruktózt az izmok nem tudják felvenni. Ha a májat betöltötte, akkor a többi megy a zsírba.
Honnan tudjuk ezt olyan biztosan? Nem találtam rá semmilyen tanulmányt vagy tudományos (tehát tudományosan megalapozott és elmagyarázott!!!) cikket/írást.
Elfogadom, hogy igaz, de meg is szeretném érteni.
Tud ilyet valaki?
"Igazából nem vagyok olyan elvetemült és szélsőséges mint amilyennek első ránézésre tűnhetek."
Nem? :D
Az inzulin meg hogy ne lenne releváns szálkásításnál? :)
Szintiszoli: azert mert ez broscience.
Annyi hogy egybol nem megy az izmokba hanem a májban atalakul glükózzá és ugy tölti az izmokat.
Oriza:vizsgalva volt es az inzulinszint alacsonyan tartasa nem eredmnyezett nagyobb zsirvesztest. Valamint ha deficitbe vagy akkor fogyni fogsz ha pedig kemenyen edzel es nem tul nagy a deficit akkor nem izombol.
Ami erdekes hogy megneztek natural testepitoket es dietakor termeszetesen sokat esik a hormonok szintje. Viszont ami erdekes hogy azok akiknel az inzulin maradt magasabban tobb izmot tartottak meg mint akiknel a tesztoszteron maradt magasan.
Nah most, abból kiindulva amit Szintiszoli írt, a máj telitődése után megy zsírba, ezt lehet sok helyen olvasni, hogy most mennyi igaz belőle és milyen tanulmányokon állapították meg az más kérdés.
Az inzulin szint meg igenis számít közvetve, mert az inzulin akkor termelődik amikor a vérben magas a vércukor. Az inzulin kibocsáltással ez megy az izmokba/szervekhez és ha ott nincs kimondottan szükség rá, akkor zsírba. Vagyis ha magas az inzulinszint, akkor az annyit jelent hogy sok szénhidrát fog hasznosulni. Bár ez megint kérdéses, mert mintha olvastam volna hogy egyesek szerint cukorból kis mértékben lesz zsír, tehát közvetlenül nem biztos hogy zsírosít, de ha azt nézzük hogy egyfolytában van zsírbontás de a szervezetnek szükséges energiát mi szénhidrátból (cukorból) bevisszük, akkor a zsírbontás kisebb mértékű lesz (persze ha kalóriaminuszban vagyunk).
Az meg hogy a gyümölcs nem emeli meg az inzulinszintet, az hülyeség. Cukorbetegként tudom, hogy ha inzulin nélkül eszek gyümölcsöt akkor megemelkedik a vércukorszintem. Az se véletlen hogy a szölőcukor alacsony vércukornál szükséges, hisz nagy mértékben emeli a vércukrot nagyon gyorsan.
Persze nem azt mondom hogy nem lehet gyümölcsöt enni, de gyümölcsdiétát tartani hatalmas baromság. Csokival is lehet fogyni, gyümölcs is mehet, csak mértékkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!