Szerintetek milyen ez az edzésterv? Nem túlzás?
1.nap
Combfeszítés 4x12
Egylábas felhúzás 4x12
Combhajlítás 4x12
Csípőemelés súllyal 4x12
Oldalsó lábemelés csigán 4x20
Lábelemés hára csigán 4x20
Sétálós kitörés 4x12
Vádli
Haskerék
2.nap
Bicepsz csigán 4x12
Tricepsz lehúzás csigán 4x12
Tricepsz egykezes lehúzás csigán 4x12
Mellhez húzás 4x12
Evezés csigán 4x12
Evezés szűk fogással mellhez 4x12
Vállból nyomás 4x12
Oldal emelés 4x12
Haskerék
3.nap
Guggolás ülve 4x12
Guggolás 4x12
Merevlábas felhúzás 4x12
Kitörés oldalra 4x12
Padra lépés előre 4x12
Bolgár guggolás 4x12
Haskerék
Nőként? 120 kg guggolásban? Nem tudom, hogy lehetséges-e. Én úgy tudom, hogy a saját testsúly már jó.
Sokáig nyomtam fekve, de megmondom őszintén, nem tetszett a mellvonal ami kezdett kialakulni, számomra az nem esztétikus egy nőn.
Lifetilt fenékformáló edzésterv? :)
Bár csak a 3. nap ami abból van igazán. Az ülve guggolást szerintem is hagyd! Bemelegítő guggolásnak guggolj az üres rúddal súly nélkül!
És az egylábas felhúzást is inkább felejtsd el! Sokkal inkább káros, mint hasznos gyakorlat!
Onnan az ötlet, hogy legyen egy farizomcentrikus, egy combizomcentrikus és egy felsőtest nap igen :) Úgyis osztottra akartam váltani, de a mell-bicó napot feleslegesnek tartottam :-D
A puding próbája az evés, ez a két gyakorlat tényleg nem vált be hosszabb távon...
Újra a lifetiltes:)
Írtad, hogy otthon edzel: miért ragaszkodsz ennyire a csigához? Én úgy tapasztalom - nőként, hogy kezdetben - és ahogy írod Te is most kezdted ezt az edzéstervet - sokkal egyszerűbb, jobb (kevesebb a hiba lehetőség) ha simán kézi súlyzókat használok. Pl: a tricepszhez, bicepszhez vagy akár a hát edzés részeként is. Gondolok itt a padon fűrészelés gyakorlatra.
Még egy kérdésem lenne: Nem sok a combnapos edzésed? Én nem csinálok ennyi gyakorlatot, de a végére már szinte összecsuklik a lábam. Pont tegnap volt láb és comb napon de ma komoly erőfeszítésbe telt úgy járni a magas talpú cipőmbe, hogy az emberek ne vegyék észre, hogy mennyire fáj:D
Nem vagyok lifetiltes :)
Nekem nem bírja a könyököm a szabadsúlyos gyakorlatokat, ezért kell a csiga, de az biztos, hogy sokkal jobb lenne szabadsúllyal.
Dehogynem sok. Az alapgyakorlatokkal kicsinálom a lábamat, a többivel megadom a kegyelemdöfést. Úgy érzem nekem kell ennyi. Szerencsére nekem soha nincs izomlázam, de nem most kezdtem edzeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!