Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a teljes...

Miért van az, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér evése után is ugyanannyi idő alatt éhezem meg, mint a finomított lisztes után?

Figyelt kérdés

És ugyanígy vagyok a zabpehellyel. Ha reggelire azt eszem gyümölccsel, akkor 2 óra múlva már kopog a szemem az éhségtől. Ok, eszem egy almát, de az kb. fél órára elég :)

Nem úgy van, hogy tk. lisztes dolgok hosszabban eltelítenek?


2010. okt. 3. 08:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazából a kalória tartalmuk hasonló,csak a tk könnyebben emészthető.Keress olyat aminek sűrű a belseje.
2010. okt. 3. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
100%
Nem tudom, hogy te mit értessz a teljeskiörlésű alatt, mert amit mondjuk a péknél veszel rozskenyér néven, annak kb 10%-a rozsliszt a többi pedig finomított fehér liszt, és hozzádnak sok szinezéket, hogy barnának látszódjon, mintha teljes kiörlésű lenne.. Ebben az esetben nyilván azért éhezel meg ugyanannyi idő után, mert majdhogynem ugyanazt eszed csak megtoldva egy kis szinezékkel.. :S
2010. okt. 3. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
42%
A teljes kiőrlésű lisztben benne van a korpa is. A szerepe annyi,hogy könnyebben és gyorsabban megtudd emészteni! Ezért éhezel meg hamarabb utána. Akkor van értelme ilyent enni,ha állandóan szorulásod van,különben csak a divatnak hódolsz!
2010. okt. 3. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
túl keveset eszel ;)
2010. okt. 3. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az előző válaszoló figyelmébe ajánlom az alábbi linket.

[link]

Meg még egy csomó mindent, ha beírjátok, hogy teljes őrlésű gabona. Az eredeti kérdésre nem tudom a választ, mert nem így kéne lennie, a teljes őrlésű alacsonyabb glikémiás indexű, tovább nyújt teltségérzetet. Nem kamasz vagy, akinek nagyobb az energiaszükséglete és ehhez képest túl keveset eszel?

2010. okt. 3. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
56%
Mostmár előző előtti. Nem divat kérdése.
2010. okt. 3. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

100%-ban tk. lisztes kenyeret még nem láttam sehol, meg nekem sem sikerült abból még semmit sem sütnöm, mert nem kelt meg annyira, így gondolom mindenképpen kell hozzá finomított liszt is, csak nem mindegy, hogy mennyi. Nálunk a péknél úgy árulják, hogy tk. rozskenyér, jó tömör a belseje, még 3-4 nap után is ehető, ha néha megmaradna :)

De mint írtam, a zabpehellyel is így vagyok, egyszerűen nem laktat annyira, pedig úgy tudom, hogy pont azért lenne jó, mert lassan, és nem hirtelen emeli meg a vércukorszintet, mint a finomliszt és társai.

Akkor velem lehet vmi gáz, mert szénhidrát nélkül meg nem bírom, ehetek én bármennyi husit és zöldséget :)


Amúgy 3 hónap múlva 30 leszek :)

2010. okt. 3. 12:12
 8/8 anonim válasza:
az én válaszomra reagáltál:) szénhifdrát nélkül azért nem birod mert azt adja az energiát:) zabpehelyből pedig nagyon sokat kellene enni ahoz hogy jol lakjál. nézzük meg más példával hogy érthető legyen. sós mogyorót biztos suzoktál enni. általába 100g egy csomag. megeszed és jol laksz tőle? nem. megehetnél vagy 10 csomaggal, hogy jol lakjál (ami 1 kg). feltételezem, hogy zabpehelyböl nem eszel meg ennyit. akkor ne várd hogy jol lakjál ha nem viszel be akkora mennyiséget ami megtöltené a bendőd:D majd szolj ha megettél belőle 1 kilót, akkor sztem már nem fog fennállni ez a probléma:D
2010. okt. 3. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!