Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kisebb vagy nagyobb szemű...

Kisebb vagy nagyobb szemű zabpehely a jobb? Melyiket mire használjátok?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 18. 17:59
 1/7 anonim ***** válasza:
szerintem totálisan mindegy :D amúgy én csak fasírt készítéshez használom, abba finom, de amúgy magában vagy tejjel borzalmas :D
2013. ápr. 18. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Reggelire zabkasat szoktam enni. 4evokanal zabkasat elkeverek 1 evokanal kokuszreszelekkel es 2 dl vizzel. Ezt allni hagyom 1 orat, majd 0,5-1 deci tejet ontok hozza es mikroban 2-3 perc alatt megfozom (csak figyelni kell nehogy kifusson). En nagyszemu zabpehellyel szeretem.
2013. ápr. 18. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem tökmindegy, én jobbára megdarálom, de nagyon ritkán használom, mert nem jó az íze. Nagyon picit adok kenyérfélékhez, néha.

A zabkása fő előnye, hogy gyorsan elkészül, annyi. Illetve megfelelően fűszerezett tojásos rakott zöldségbe elmegy még egy kis zabpehely... Ezekre kisszeműt használok, nem tudom, miért :)

2013. ápr. 18. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim válasza:

Reggelire szoktam enni zabkását, nagyszemű zabpehelyből. Én imádom :)

Így szoktam elkészíteni: a zaphelyhet vízzel (lehet tejjel is, úgy ízletesebb) megfőzöm, míg nyálkás nem lesz, folyékony édesítőt teszek bele és fahéjat, ez az alap. Aztán ezt bármivel variálhatod: citrom reszelt héja, citromlé(kedvencem), cukrozatlan kakaó, reszelt alma, gyümölcsök, kókusz... rengeteg féleképpen el lehet készíteni. Reggelire legjobb!!!

2013. ápr. 18. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
én sósan szoktam készíteni a zabkását: sóval,natúr vegetával,sonkával-sajttal főzöm össze vízben. nekem az a tapasztalatom hogy az aprószemű zabpehely pépesebb lesz ha megfő,a nagyszeműnél megmaradnak a zabpehely-darabok. én most nagyszeműt eszem,nekem jobban ízlik így :)
2013. ápr. 20. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 Brandon41 ***** válasza:
Enni szoktam reggelire, fehérjével együtt.
2021. jan. 13. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Igazából ízlés kérdése. Én nem szeretem a nagy szemű zabpelyhet, így korpára váltottam, most épp tönköly korpát vettem, tele van ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Növényi tejjel csinálom, mindenféle ízesítés nélkül, ebbe keverek ízes fehérjeport, és egy kevés gyümölcsöt. Több napra előre összefőzök egy nagyobb adagot. Hidegen picit undin néz ki, ilyen nyálkás, de megmelegítve ez eltűnik, mert kevésbé lesz viszkózus, és számomra hibátlan az íze :) Próbáld ki így is, úgy is, aztán kiderül neked melyik a jobb.
2021. jan. 13. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!