Mi az amit az ételek csomagolásán meg kell figyelni fogyókúránál?
Nem rég elkezdtem edzeni de szeretném a táplálkozásommal is segíteni a fogyást. Sokan ( akik szintén edzenek és fontos nekik a diéta) mindig nézik az ételek csomagolásán az összetevőket és az alapján választanak. Ilyenkor miket néznek rajta? Mi az amit jobb hanyagolni? Vagy mi az a tartomány (számokban) ami még belefér? Mi az ami káros?
Talán érthető a kérdés kicsit bonyolultan írtam le :D
Köszönöm előre.
Én elsősorban a szénhidráttartalmat nézem, aztán azt, hogy abból mennyi a cukor. (ha sok, akkor vissza a polcra.:D)
Ha a kaja szénhidrát tartalma magas, akkor keveset kell enni belőle. Azt is inkább délután 2-ig.
Emellett a zsírt is nézem, itt is az a jó, ha minél alacsonyabb. Meg hogy mennyi a telített ezekből.
Ja meg persze azért a kalória is fontos nekem.:)
Ebben se vagyunk egyformák...
Ha csomagolása van, akkor eleve minimális az esélye, hogy megvegyem. Alapanyagokat veszek.
Nincs olyan tartomány számokban, ami belefér, fölötte pedig nem, egy adott diéta esetén sem. Semmi gond nincs szénhidrátszegény diétánál pl. a mazsolával, mennyiség kérdése a dolog.
Sokféleképpen lehet fogyni. Nekem speciel az alacsony szénhidrát- és magas zsírtartalom az ideális, mert az a "legfogyókúrásabb" számomra. De inkább az összetétel érdekel. Igaz, ha komolyan veszem az étrendemet és elolvasom egy csomagolást, akkor elég esélytelen, hogy megvegyem az adott dolgot. Azért van kivétel, pl. a paradicsompüré, ami paradicsomot és sót tartalmaz, az számomra oké.
Ne legyen benne ízfokozó.
Ne -jellegű élelmiszer legyen (pl. húsjellegű helyett húskészítmény).
Hozzáadott cukor nem túl jó.
Figyelni kell a becsapós elnevezésekre, frissföl, farmföl és társai pl. nem tejfölök.
Szóját is jobb kerülni, pajzsmirigyre nem túl jó a hatása, és leginkább azért használják, mert olcsón megnövelhetik vele a termék súlyát/térfogatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!