Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Írnátok egy listát?

Írnátok egy listát?

Figyelt kérdés

Sziasztok, egy picit szeretném megváltoztatni a "hűtő" tartalmát, így hát pár dolgot lecseréltem, írnátok még kérlek olyan dolgokat amiket mindenképp érdemes tartani itthon?

Szóval, először is megváltam a kenyértől, üdítőktől és a műkajáktól.

Jelenleg tartok itthon kefirt, natúr joghurtot, zabpelyhet, túrót, cottage cheeset, túró rudit (nasinak), párolt zöldségeket, ti miket javasolnátok még?

2014. máj. 15. 21:13
 1/10 Mi közöd Tőle ***** válasza:
A párolt zöldségen kívüli halmazt cseréld le. Tojásra, szalonnára, tepertőre, szelőmájasra, kolbászra, disznósajtra. Ha megbízható hentestől szerzed ezeket, akkor jól jársz. Persze nem kell mindent, de azért egy része legalább nálam pl. mindig fellelhető :)
2014. máj. 15. 21:36
 2/10 A kérdező kommentje:
mégis miért cserélném le?
2014. máj. 15. 21:49
 3/10 anonim ***** válasza:
Mert az első paleozik, de még jó, hogy nem a paleot kérdezte...
2014. máj. 15. 22:10
 4/10 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs mi az a paleo, a listája alapján nem is nagyon érdekel, esetleg valami ésszerűbb tanács?
2014. máj. 15. 22:12
 5/10 anonim ***** válasza:

csirkemell,pulykamell,mindenféle halak,risz

kókusz olaj,extra szűz olíva olaj!

tojás

2014. máj. 16. 01:26
 6/10 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló nem eszik tejterméket, a paleo híve. Én kb. 20 kg-ot fogytam, és eszem tejterméket. A túró maradhat, ha zsírszegény túró simán.

Túró tudi is (nasinak jobb, mint pl. a csoki) de ha még egészségesebb nasit akarsz akkor alma, gyümik stb.

Csirkemell (ha akciós vegyél több kg-ot, én lefagyasztom)

tojást is ehetsz nyugodtan

Csirkemell/pulykamellsonkát is. Ne egyél zsíros szalonnát... nem értek egyet az elsővel. Lehet, hogy semmi szénhidrát nincs a szalonnában, de tele van zsírral - ráadásul tökre egészségtelen...

1 gr zsír 9 kcalnyi energiát nyújt

míg 1 gr fehérje vagy 1 gr ch vagy 4 kcalnyit. A ZSÍR hízlal!!

2014. máj. 16. 08:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Ahogy látható, ez a lista mindenkinél más. Én is szinte teljesen paleózom, de húst nem eszem :D Úgyhogy nálam a tojás és az olajos magvak s némi magliszt szerepel nem kis mennyiségben s persze zsiradékot is használok. Plusz rengeteg zöldség, csak párolva ne legyenek, mert úgy nem tudom őket megenni, s éhes is maradok tőlük úgy, de ez ízlés, személyes jellemzők és feltét kérdése :) A megfelelő minőségű húsok szerintem is jók, csak én elhanyagolható mennyiségben eszem őket. Van, aki többet bír havi 1 alkalomnál, annak valószínűleg könnyebb.

(Miért írja mindenki, h cottage cheese? Nem tudom pontosan, mi az (egyszer rákerestem, de 2 percen belül nem jöttem rá, annyira pedig nem érdekel), de nem lehet magyarul beszélni? Biztos van rá szó. Csak itt, a gyk-n találkozom vele, más környezetben sosem, legfeljebb angol oldalakon. Én is használok külföldi szavakat, nem arról van szó, de olyan ételeknél, amik kaphatók hazánkban, s nem speckó idegen népek ételei, erre ritkán lehet szükség.)

A zsír szerintem se "hizlal". Az miért baj, ha kalóriasűrűsége nagy? Nekem direkt jó, nem kell sok kiló ételt ennem, ha jól akarok lakni... Ez nem ilyen egyszerű, hogy ami kalóriaszegény, azzal könnyű fogyni. Elég sokmindent kipróbáltam, de nekem ez a megközelítés csődöt mond. Bizonyára van, akinek nem s nekem is kell néha térfogat. De általában kalória, a nekem megfelelő összetételben. Csak sok zsírral és kevés szénhidráttal sikerült fogynom. Másnak más a helyes módszer. Az ízlés is sokat számít. Úgyhogy az emberek egyéni listája is erősen különbözik.

2014. máj. 16. 09:44
 8/10 A kérdező kommentje:
Mivel az a neve hogy Cottage Cheese nem igazán tudom másképpen leírni, lefordítva a magyar neve "Kunyhó Sajt", de ha ezt írom akkor még annyian se tudnák miről van szó mint most.
2014. máj. 16. 12:09
 9/10 anonim ***** válasza:

Nálam ezek vannak, nekem ezek beváltak, köszönöm szépen jól érzem magam, kiegyensúlyozott, boldog vagyok:)

paradicsom, paprika, uborka, retek

alma, ha olcsóbb akkor banán is van

zabpehely, túró, cottage cheese(szemcsés, friss sajt) kefir, natur joghurt, vaj, körözött

hetente krumpli

rizs, néha köles

napraforgó olaj, de ebből keveset használok

fűszerek, tojás, mustár, fahéj, teljes kiőrlésű kenyér, light mozzarella, sovány kakaópor, kókuszreszelék, konzerves zöldborsó, lecsó, tonhal konzerv, felvágott néha, abonett-pizzás:D imádom

fagyasztott zöldség keverék, máj, csirkemell comb, pulykamell, comb, pulykanyak levesben, gomba, répa, zeller, petrezselyem levesben, kapor szendvicsbe téve, cékla, uborka, csalamádé köretnek, kávé, ásványvíz, néha tej is van

2014. máj. 16. 19:30
 10/10 Mi közöd Tőle ***** válasza:
Ez a cottage cheese ez valami szörnyű. Túró utánzatnak tűnik. Ez kb olyan mint a chicken nuggets. Ha megnézed a csirkét, sehol nem látod rajta a nuggets részét... A paleo nem olyan szörnyű ám.
2014. máj. 17. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!