Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyókúrában mivel lehet...

Fogyókúrában mivel lehet helyettesíteni a lisztet, amikor főzelékre akarok rántást csinálni? Próbáltam anélkül megenni, de nem megy, utálom.

Figyelt kérdés
2008. ápr. 16. 10:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

szerintem hagyd ki a rántást.


Az én véleményem, hogy ha úgy próbálsz fogyni, hogy időszakosan kiiktatsz dolgokat az éterendedből amiket később megint enni fogsz, egyidőben a fogyókúrás étrend elhagyásával vissza fognak jönni a kilők.


Ha úgy érzed, hogy a rántásban levő 1-2 kanál liszt hízlal/egésszégtelen, hagyd el a rántást. bármivel helyettesíted más íze lesz. a teljes örlésű lisztnek is más íze van.

Egyél inkább olyan dolgokat amikben nincs liszt. párolt zöldségeket (ne főzd, csak párold kevés vízvben, gőzön, mert így édesebbek maradnak, és benne maradnak a tápanyagok, és vitaminok is) egyél nyers zöldségeket, salátákat.

Ne tök főzeléket egyél, hanem töltött tököt, abban nincs liszt, ne borsó fözeléket, hanem párolt borsót, vagy vegyes zöldségeket stb.


szerintem meg lehet szeretni a természetes ízeket, ha nem megy. akkor akár a plussz kilókkal is kibékülhetsz... :)


ez csak az én véleményem .

2008. ápr. 16. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
hát majd megpróbálom.... nem tudom h a keményítő mennyire jó megoldás....
2008. ápr. 16. 13:31
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az étkezési keményítő (már elnézést a szóért) taknyosítja az ételeket,nem lesz olyan mint a lisztes.Amúgy a lisztben is keményítő van,csak a búzáé,és nem a krumplié,vagy a kukoricáé.De kémiailag nagyon hasonlítanak,mindegyik szénhidrát.Attól az 1-2 kanál liszttől nem lesz oda a fogyókúrád.Vagy ha úgy érzed igen,akkor minden egyes tányér főzelék után menj és kocogj 15-20 percet,és akkor ledolgozod.
2008. ápr. 17. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha megterhelő a kocogás, sétálj nagyokat. Persze nem andalgásra gondolok, hanem tempós, kitartó sétára.
2008. ápr. 17. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Használd a legegyszerűbb megoldást. A főzelék egy részét turmixold össze, az is jól sűrít.
2008. ápr. 19. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindenem a zöldbab főzelék. És amikor fogyózok akkor se akarom kihagyni. Én úgy csináltam hogy amikor már megfőtt a zöldség, kivettem egy részét, össztörtem(turmixoltam) és ahhoz kevertem tejfölt meg vizet. Ugyan olyan íze van az ételnek. Annyi hogy nincs benne az a pár kanál liszt. Nem lesz annyira sűrű a főzelék, bár ez attól is függ hogy mennyit turmixolsz belőle össze.
2008. máj. 21. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!