Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért jó mézzel helyettesítani...

Miért jó mézzel helyettesítani a cukrot?

Figyelt kérdés
2009. nov. 20. 10:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
mert ez természetes édesítő,ellentétben a cukorral.
2009. nov. 20. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
antibakteriális hatású, vitaminokat, ásványi anyagokat is tartalmaz. a finomított cukor nem. a méz emellett természetes, a cukor pedig egy koncentrált kivonat, ilyen formában a természetben nem található meg.
2009. nov. 20. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt is jó tudni, hogy a mézet érdemes nem túl magas hőmérsékleten alkalmazni, (pl. tea), hogy a hőre érzékeny anyagok is épen maradhassanak benne. (citrommal ue. a helyzet a teánál)
2009. nov. 20. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert a finomított cukor egy kalóriadús szénhidrát, amelyet gyárilag finomítanak, feldolgoznak. Hirtelen emeli a vércukorszintedet, segít a zsír lerakódásában és semmi értéke nincs. Annyi hogy hízlal és megemeli a vércukorszintedet.

Ennél már jobb a fruktóz, és glükóz cukor is. az legalább természetes (gyümölcsökben is ez van).

A méz nagy érték, ugyanis az alkotó anyagai immunerősítő hatásúak, rendeteg ásványi anyagot, antioxidánst, vitaminokat tartalmaz. C vitamminnal (citrom, narancs...stb) együtt bevéve segíti a C-vitamin felszívódását a sejtekbe, így az immunrendszeredet erősíti! Igaz, majdnem ugyanannyi a kalóriája, mint a cukornak, de az egészségre gyakorolt hatása nagy mértékű.

Azért óvatosan vele is, de ízesítőnek nagyszerű.


Mesterséges édesítőket: csak szacharin, vagy ciklamát.


Aspartam tartalmút senki sem használjon, mert bizonyítottan a szervezetedben hangyasavvá és formaldehiddé alakul, aminél az utóbbi mérgező, rákkeltő.

Sajnos ezt tesznek sok ételbe és italba is a gyártók.

2009. nov. 20. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
igen, annyit még kihagytam, hogy a mézet 60 foknál forróbb teába, folyadékba ne tegyük, mert értékes alkotóelemeit elveszti.
2009. nov. 20. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:

igazság szerint hiába nem rakod forró teába, ha nem méhésztől veszed és nem szólsz külön, hogy ő ne forralja fel, akkor már késő

ugyanis amit megveszel mézet és folyik, már egyszer fel van melegítve.. senki sem venné meg ikrásan, pedig úgy az igazi és tényleg sokkal egészségesebb!

nem a levegőbe beszélek, mi is méhészkedünk..

2009. nov. 27. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
AKAROK ikrás mézet. hogy néz ki?:D olyan mint a propoliszos? bocs amiért értetlenkedem, sosem hallottam még róla.
2009. dec. 6. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!