Miért jó mézzel helyettesítani a cukrot?
Azért, mert a finomított cukor egy kalóriadús szénhidrát, amelyet gyárilag finomítanak, feldolgoznak. Hirtelen emeli a vércukorszintedet, segít a zsír lerakódásában és semmi értéke nincs. Annyi hogy hízlal és megemeli a vércukorszintedet.
Ennél már jobb a fruktóz, és glükóz cukor is. az legalább természetes (gyümölcsökben is ez van).
A méz nagy érték, ugyanis az alkotó anyagai immunerősítő hatásúak, rendeteg ásványi anyagot, antioxidánst, vitaminokat tartalmaz. C vitamminnal (citrom, narancs...stb) együtt bevéve segíti a C-vitamin felszívódását a sejtekbe, így az immunrendszeredet erősíti! Igaz, majdnem ugyanannyi a kalóriája, mint a cukornak, de az egészségre gyakorolt hatása nagy mértékű.
Azért óvatosan vele is, de ízesítőnek nagyszerű.
Mesterséges édesítőket: csak szacharin, vagy ciklamát.
Aspartam tartalmút senki sem használjon, mert bizonyítottan a szervezetedben hangyasavvá és formaldehiddé alakul, aminél az utóbbi mérgező, rákkeltő.
Sajnos ezt tesznek sok ételbe és italba is a gyártók.
igazság szerint hiába nem rakod forró teába, ha nem méhésztől veszed és nem szólsz külön, hogy ő ne forralja fel, akkor már késő
ugyanis amit megveszel mézet és folyik, már egyszer fel van melegítve.. senki sem venné meg ikrásan, pedig úgy az igazi és tényleg sokkal egészségesebb!
nem a levegőbe beszélek, mi is méhészkedünk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!