Egészséges ez a majonéz recept?
100gr majonézbe kb 60gr zsír van, egészség szempontjából oké ez a recept, legalább nem 20 összetevős mint a bolti:
Globus:
Repceolaj, Víz, Ecet, Tojássárgája¹ (4%), Cukor, Mustár (víz, mustármag, ecet, só, fűszerek, aromák), Só, Módosított kukoricakeményítő, Aroma, Sűrítőanyag (xantángumi), Antioxidáns (kalcium-dinátrium EDTA), Színezék (béta-karotin), ¹A mélyalmos tojás alternatív (nem ketreces) tartású tyúkoktól származik.
Az kérdés, hoyg szerinted mi az egészsséges étel definíciója.
De ez egy normális majonézrecept, a boltiban sincs kevesebb olaj, csak egy csomó nem beleillö vegyszer is van emellett.
Az olaj meg ugyan sok, de ezt nem egyszerre eszed meg, és egy adagra már nem vészes. Ezenkivül a szervezetnek szüksége van zsiradékra, mert sok vitamint csak úgy tud hasznosítani.
Ha nem naponta eszel meg egy ilyen adagot, akkor sem beteg nem leszel töle, se nem fogsz meghízni miatta.
Már aki. Ketogénben sem tuti, hogy sok hozzáadott zsír fér bele...
Ami az egészséget illeti, én kókuszzsírral csinálnám (pontosabban azzal sem, jó nekem a tojássárgája is, sosem tudtam, mire jó a majonéz. de hogy 2 deci olajhoz nem 1 sárgáját raknék, az is biztos. ez igazából ízesített olaj), de persze ki mit tart egészségesnek. A többi összetevő végképp teljesen oké, persze van, aki a nyers tojássárgáját sem tartja jónak (a sóba is belekötnek egyesek, de nem ennyibe, amúgy kell a szervezetnek az is).
Az általam ismert majonézreceptekben valamivel kevesebb zsír van, de nekem azok is túl zsírosak, pedig szeretem a zsírt. Inkább ecettel és paradicsommal keverek ki sárgáját, zöldfűszerrel ízesítve, meg ilyenek. De ez már ízlés dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!