Megnéztem ezt az agymenést, iszonytatóan koplalós. Én bevágnám az egész hetit hétfőn, majd tartanék egy 6 napos böjtöt, jobban járnék.
Szerintem nagyon fehérjehiányos étrend ez, én félteném az izmaimat, az a helyzet.
Bocs, de írok még egyet. Visszavonom a koplalósságot, végülis nem írja, hogy a grillezett csirkemell ne lehetne egy kiló. Bár akkor sok a fehérje. Nem jó ez sehogysem.
NEM lehet egészségesen fehérjére alapozni. Hisz írják is, hogy ez egészségtelen, nem tartható. Akkor minek? Amiatt a másfél kiló alatt, amit szenvedve lekoplal az ember? Zseniális.
Szerintem az alapötlet nem rossz, ha valaki nem érzékeny a tejfehérjére (vagy a tojásra). Csak kevés benne a zsír, és ezt nem értem, mire jó.
A mennyiségeket szerintem kár így beszabályozni. Ha valaki reggelire mondjuk 4 tojással + több zöldséggel lakik jól, hát egyen annyit. Egyébként is más a fehérje- és kalóriaigénye egy 100 kilós embernek, és más egy 50 kilósnak. Előbbinek nagyon koplalós lenne ez a diéta.
És ha valaki utálja az olajbogyót (pl. én)? Vagy nem kap friss retket mondjuk ősszel? Nem mindegy, mikor és milyen nyers zöldséget eszik valaki?
A 3 l víz szerintem túlzás, nem attól lesz sikeresebb a fogyás, és nem mindenkinek kell ekkora mennyiség. A hirtelen drasztikus szénhidrátmegvonás pár napig elég kellemetlen tüneteket okozhat (fáradtság, fejfájás), utána ez elmúlik.
"A diéta után vissza kell térni a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, ellenkező esetben az idegrendszer nem kap elegendő energiát a kielégítő működéséhez." Hát igen, itt beismerik, hogy ez a diéta nem változatos és kiegyensúlyozott. Összességében az a véleményem, hogy jobb a paleo, azt lehet bármennyi ideig követni idegrendszeri károsodás nélkül.
Semmilyen diéta nem komoly, amit egy hétig kell csinálni.
Engem az érdekelne mi az a sovány kígyóuborka. Zsírszegény, vagy mi? :)
Ötödik, te gondolkodó ember vagy, a nőimagazinos koplalós diéták nem ilyeneknek vannak :D Hanem olyanoknak, akiknek fix étrend kell és kötelességszerűen megeszik pont azt és úgy, amit írnak, teljesen függetlenül attól, hogy mekkorák, milyen izmosak és aznap lefutnak-e egy félmarationt vagy sem (ilyen étrenddel bizonyára nem)...
Nyilván nem lehet ilyen véletlenszerű dolgokat ráhúzni minden fogyni vágyóra, elég felelőtlen is. Főleg, hogy tápanyaghiányos. Persze egy hétig a semmin is kihúzza az ember, de nem ez az ideális, lássuk be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!