Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért jó ha olivaolajba sütöm...

Miért jó ha olivaolajba sütöm ki az ételt és nem rendes olajba? Nem hízlal?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 29. 09:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Állítólag egészségesebb az olivaolaj. Amúgy magasabb a kalóriatartalma, mint a napraforgó(vagy egyéb magos)olajnak.
2012. ápr. 29. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Dehogynem hizlal. Csak más íze van, meg most amúgy is nagy divat.

De nem mindegy, milyet veszel, csak a sárgában szabad sütni (ez rá is van írva az üvegére)

2012. ápr. 29. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 Smartguy86 ***** válasza:

Mivel zsiradék, így nyilván hizlal (bár utálom ezt a kifejezést, hogy egy étel hizlal - esetleg a cukrokra lehet rásütni, de azoknál is igaz, mint a többi kajánál, hoyg akkor hizlal, ha mértéktelenül fogyasztják)


Amúgy nem csak mánia az, hogy egészséges, tényleg egészséges. Mert míg a hagyományos napraforgóolaj telített zsírsavakból áll nagyobb részben, addig az olivaolaj telítetlenekből (omega 3-6). Ezeknek olyan jótékony hatása van, hogy csökkenti a vér koleszterinszintjét, megelőzik a meszesedést és az érfal rugalmasságát is növelik, valamint a vért sikamlósabbá teszik, így a szívnek is kisebb munkát kell végeznie pumpálás közben.

2012. ápr. 29. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!