Ha a kenyeret megpirítom, akkor nem fog annyira hizlalni?
Igen, igaza van az előttem szólónak, de már volt ilyen kérdés.
Csak azért mondják a diétásoknak, hogy pl. csoki helyett is ezt egyék, inkább ezt nassolják, mint azt.
Igen, és a csokit is meg kell olvasztani, és úgy nem hízlal annyira :).
Na de komolyan: a tápértéke nem változik, az lehet, hogy lassabban szívódik fel.
Milyen felszívódás?
Ne csesszetek már, hogy felszívódik a pirítós.
És ha lemozgod, akkor a gyomrodból egyből elég, mint energiaforrás?
:-)
Ez egy kudarc, amit itt levágtatok.
Talán megnő a rosttartalma, vagy mi?
A glikémiás indexe megváltozhat,(csökkenhet) ami a vércukorszint lassabb emelkedéséhez, ezáltal stabilabb inzulinszinthez vezet.
Felszívódásról annyit, hogy az emésztés során MINDEN szénhidrát alkotóelemére bomlik.
Tök mindegy, hogy összetett vagy egyszerű szénhidrát, csak az emésztés idejében különböznek.
A végeredmény mindig szőlőcukor. Ebből a glikolízis során glikogén lesz illetve glükóz (vércukor).
Ami ezen felül marad, az elraktározódik.
A glikogén az izmokban és a májban, a többiből zsír lesz. Ennyire egyszerű.
És ekkor már rohadtul nem számít, hogy az a cukormolekula 1-2 órával ezelőtt pirítós volt, vagy fagylalt, vagy akármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!