Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy egyem meg a salatat meg...

Hogy egyem meg a salatat meg a sok zöldseget?

Figyelt kérdés

Eldöntöttem, hogy több zöldseget eszek, de mivel eleg keveset szeretek, neheznek tünik.

Amit szeretek: paradicsom, paprika, uborka, borso, sarbaborso, vörösbab, repa.

Amit megeszek: brokkoli leveskent, karalabe levesben, salata szendvicsben.

De pl salatat magaban keptelen vagyok enni. Mintha füvet ennek. Gombat se szeretem, hagymat, tököt, kaposztat se.

Van valami ötletetek, hogyan tudnam megenni? Mit csinaljak belöle, amiben nem erzödik annyira az ize?

Köszi a tippeket!


2013. jún. 17. 21:36
 1/3 anonim ***** válasza:
Legyen csirkés saláta. Sali + csirkemellkockák + sajt. Én még néha salátaöntetet is teszek rá, bár abból a legtöbb lehet, hogy nem annyira kalóriaszegény. Esetleg még oregánó egyéb fűszerek.. Nyami imádom :D
2013. jún. 17. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 Archi^^ válasza:
Csinálj házilag öntetet zsírszegény joghurtból és fűszerekből. A bolti öntet felejtős, túl sok benne a cukor.
2013. jún. 18. 00:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Én szinte minden zöldséget nagyon szeretek, de salátát én is ritkán eszem, azt se magában :) De miért kellene magában? Kismillió dologgal lehet együtt enni, mások hússal eszik, én tojáspörkölttől kezdve zöldségfasírton át sokmindennel (igazából magában is jó, ha elég sok sült hagyma van benne, szeretem a sült hagymát :)).

De ami zöldséges és szerintem nagyon finom, az a zöldségcurry. Te rakhatsz bele húst is, én nem teszem. Nos, abba rengetegféle zöldséget és pár gyümölcsöt bele lehet pakolni, s remek ízkavalkád lesz. Nálam a cukkini az alap, de van/lehet benne hagyma, répa, karalábé, uborka, alma, mangó, körte, paprika, zeller, miegymás. Curry helyett lehet tandori masalával is, nálunk akkor borsó, paradicsom, főtt tojás és opcionálisan kókusztej is van benne. Teljesen ízlés szerint mehet a dolog :)

A zöldségfasírt (igazából lapos kis izék, de nem tudom minek nevezni, az eredeti receptben paleo lángosnak nevezték, de lángosra kicsit sem hasonlít) érdekes dolog, addig utáltam a zellert, amíg nem ettem olyat. Főtt, pürésített zeller, petrezselyem vagy egyéb zöldség tojással elkeverve, zsiradékban kisütve. Én őrölt lenmagot vagy szezámot is teszek bele, mert nélküle túl lágy, törékeny. A zelleríz nagyon redukálódik, a jellegtelenebb zöldségek íze pedig eléggé el tud tűnni, a tojás igen hatékony cucc :D

2013. jún. 18. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!