Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egyél több zöldséget, mindenho...

Egyél több zöldséget, mindenhol ezt olvasom, de, hogy érdemes?

Figyelt kérdés

mármint azt ismerem, hogy megveszem a fagyasztott vegyes zöldséget és kisütöm kis füszerrel, de nyilván mindenki azzal jön, hogy párold, fogalmam sincs, hogy kell párolni, de pároló szettem nincs, lábasom van.

De mit még, mert oké jégsalátát, paradicsomot, uborkát, paprikát eszek, de mi még?

Mondjuk, ha naponta kellene és nyilván változatosan enni sok-sok zöldésget és azon kívül csak mondjuk húst. Mit vegyek, hogy készítsem el ésatöbbi, persze úgy, hogy idő és pénz kevés van, tehát nem fogok tudni naponta 500 ft-ot zöldségre költeni és jobb, ha egyszerre megveszem egy hétre, vagy 3 napra legalább


2013. aug. 1. 10:54
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]


Vegyél ilyen nokedli-szaggatót (1000.- Ft), arra is jó, hogy egy-egy evésre való zöldséget, husit meg tudsz rajta párolni: lábasban (fazékban) vizet forralsz, ezt ráteszed, a párolni-valókat bele, és födővel, vagy másik edénnyel beborítod.


- karfiolt, káposztát, karalábot, zöldbab, borsó, krumplit is lehet, gyorsabb mint ha főzöd

- "emberes" méretű répát megpucolsz, kb. fél cm vastag szeletekre vágod, utána már azt is tudod párolni


Mielőtt felteszed párolni, ugyanazokkal a fűszerekkel szórom meg, amivel éppen a mellé rakott husit is, együtt lehet őket párolni.

Ilyenkor egyébként inkább a nyers alapanyagot vedd meg, szerintem olcsóbb is, és finomabb is!

2013. aug. 1. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Én párolni kicsi lábasba szoktam a zöldségeket. Összevágom, belerakom a lábasba, teszek bele egy pici vizet (tényleg keveset) és lefedve párolom. Nagyon szeretem, és mindig finom. Én csak sózni szoktam, mert szeretem a zöldségek ízét egyébként.


Hogy milyen zöldségeket lehet párolni? Sárgarépa, fehérrépa, karalábé, krumpli, borsó, zöldbab, kukorica, kelbimbó, káposzta, paprika stb. Szinte csak a képzelet szab határt.

2013. aug. 1. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

[link]


Nekem ilyen pároló betétem van, lábasba pici víz, pároló betétre a zöldségek, nagyon hamar kész és ízesítés nélkül is ízletes...ez persze főként a friss zöldségre érvényes, de a mirelit is ehető azért, főleg fűszerezve..

Max 10 perc alatt minden elkészül benne, és olcsó megoldás. Nekem egyébként van elektromos párolóm is, de mégis ezt használom inkább!!!

2013. aug. 1. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

1-es vagyok!


[link]


Ez a fajta pároló edénykészletem van, de amióta rájöttem, hogy a nokedli-szaggató is elég, ha csak 1-1 evésre valót akarok párolni, ezt a nagy edénykészletet egyre ritkábban veszem elő.

2013. aug. 1. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

az 1,4-es linkjét nem látom, túl hosszú, de az ikeás teccik és nem is drága.

szóval veszek egy ilyet meg összevásárolok bármilyen zöldségeket, jól megpárolom, esetleg sütök mellé kis csirkét és ha csak ezt eszem az egészséges és fogyaszt is meg minden, ha jól értem

2013. aug. 2. 09:10
 6/6 anonim ***** válasza:

1, 4 linkben mi a túl hosszú???


Ami linket felraktam, ARRA KATT. és az az egyetlen db. termék képe jön elő, amiről beszélek! Mi benne a hosszú????

2013. aug. 2. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!