Ti miért híztatok el?
Én világéletemben (vagyis amióta elértem a 170 cm-es magasságot) 60 kiló voltam, ami pont ideális súly volt. Nagyon jó korszakom volt, ehettem, amit csak akartam, a mértékre sem ügyeltem annyira, de azért nem vittem túlzásba, a mérleg sosem mozdult. 3 éve kezdődött el egy szakasz az életemben, amikor kezdtem depressziós lenni, a bánatomat pedig evésbe folytottam. Ugyanolyan kajákat ettem, mint régen, de csaknem megdupláztam az adagokat. Azt hittem, most sem lesz semmi következménye, de félévenként felcsúszott egy laza 5 kiló. Most egy éve, hogy ismét stagnál a súlyom, 75 kilónál megálltam.
Tehát nálam egyértelműen a mennyiség játszott szerepet a hízásomban.
Nekem is volt egy olyan időszakom, amikor brutálisan sokat híztam. Persze a terhességnek is volt benne szerepe, de szülés után egy évvel még mindig annyit nyomtam, így már nem volt mire fogni.
Hogy mitől volt? Ez egyszerű. Mindent megettem amit megkívántam. Nem néztem a mit és a mennyit.
Nem vagyok kövér vagy elhízott, csak túlsúlyos.
Majdnem 16 éves vagyok és főként genetikai "hiba". Jó étvágyú vagyok, és könnyen hízok. Ugye ez a legrosszabb párosítás, és jelenleg 170 cm és 76 kg vagyok. Próbálok ellene tenni, de hogy még "jobb" legyen, nehezen fogyok és még lustább is vagyok. Szerencsére még sok idő áll előttem, hogy kikísérletezzem a legjobb módszert.
A szülőktől örökölt rossz táplálkozási szokásoknak köszönhettem a súlyfeleslegemet. Még gyerekként nem tudtam saját magam, hogy mi nekem a jó, de az ősök sem. Rosszat nem akartak, de nekik köszönhetem, hogy olyan volt a gyerek és a tinédzserkorom, amilyen.
183 centihez 118 kilóval voltam a legrosszabb korszakomban. Azért az egy jelentősebb túlsúly.
túlsúlyosnak tartom magamat: 172 centihez 74 kiló vagyok (nem annyira vészes, de engem zavar, úgyhogy ebben a hónapban neki is álltam diétázni és mozogni, meglátjuk mit hozok ki magamból...)
nálam több oka is van:
- 32 éves vagyok, az utóbbi időben bizony lassul az anyagcserém
- van két gyerekem, akik kis korkülönbséggel születtek, így még az első után sem regenerálódtam igazán, mikor már jött a második
- ülőmunka és amúgy is minimális testmozgás
- kevésbé ideális étkezési szokások pl este szénhidrátos kaják is stb.
Szerintem némi önfegyelemmel+odafigyeléssel még meg tudom állítani a folyamatot, aztán jöhet az érdemi munka. Nincsenek elérhetetlen vágyaim, kb 68 kilóra szeretnék lemenni, de igazából a háj-izomszövet arányon szeretnék változtatni, mert a plötyiség jobban zavar, mint a mérleg nyelve. Szóval mozgásra fel!!! :)
Én 15 éves lány vagyok. Eddigi legrémisztőbb adataim a 165 cm és 78 kg. Ez két éve volt. Itt sikerült lefogynom és nőttem is, ezért 168 cm és 60 kg lettem. Most ismét a tanulásra hajtottam rá és nem annyira figyeltem az étkezésre és a jógán kívül az összes sportot elhanyagoltam. Jelenleg 169 cm és 64 kg vagyok.
Kisebb koromban nagyon vékony voltam és alacsony. Körülbelül 8-9 éves koromban kezdtem el hízni, de ehhez a sok evés vezetett. Ugyanis akkoriban az időm nagy részét a nagyszüleimnél töltöttem, és tudjuk milyenek a mamik..., bár ilyenkor már jártam atlétikára. Mégis felszaladtak a kilók. Jön a nyár, ismét minden erőmmel azon vagyok, hogy csinosabb legyek. Az év végi vizsgák után újból elkezdek odafigyelni a táplálkozásomra és a mozgásra. :)
Nekem elég súlyos hormonproblémáim vannak, gyógyszereket is szednem kell, szóval orvosilag igazolt. Illetve ehhez sokat is ettem.
Az életmódváltásom már majdnem 3 hónapja megtörtént, szép fokozatosan apró lépésekben haladok:) saját szabályok szerint, és ez így jobban bevált nekem.
centivel mérem magam, illetve képeket is szoktam csinálni néha, hogy lássam a változásokat: és halad a dolog! A betegségem miatt nagyon lassú, de halad! Mérleget vagy fél évig nem akarok látni mert csak idegesít.... Az egész fogyás legalább 3 évig fog tartani sajnos, a betegség miatt, de nem fogom feladni, csak azért sem. Végre megtaláltam az arany középutat a zabálás és a túl kevés evés között:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!