Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szénhidrát csökkentett sütemén...

Szénhidrát csökkentett süteményt szeretnék készíteni milyen lisztet ajánlotok hozzá?

Figyelt kérdés

2015. jún. 1. 17:12
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha komolyan gondolod a szénhidrátcsökkentést, akkor valami szénhidrátszegényebb maglisztet, esetleg zöldségport (bár a legjobb a sütőtökpor, s az pont erősen szénhidrátos, de répaporral is tuti lehet finomat, az sem szénhidrátszegény, persze).

Szóval inkább magliszt. Vagy kakaópor liszt helyett, van, akinek bejön a dolog, nekem annyira nem.

De persze biztos van, aki liszt nélkül, útifűvel is összehozna valami extra kalóriaszegény valamit...

Lazítani lehet cukkinivel vagy akár gyümölccsel...


De kezd elbonyolódni a dolog. Alapvetően tehát magliszt, de felőlem simán olajos mag is lehet. Állagjavításra nem térek ki, vannak módszerek (bár ezek nagy része keményítőt is jelent, az élet már csak ilyen, de nem mindegy, hogy 2 dkg tápiókakeményítő vagy 40 dkg búzaliszt van a sütiben).


Persze biztos vannak flancos szénhidrátcsökkentett lisztek is, azokhoz nem értek.


Ja és ha piskótát készítesz sok tojással, abban eleve kevesebb a szénhidrát s több a hasznos tápanyag.

2015. jún. 1. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!