Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi édesítőszer helyettesít...

Mennyi édesítőszer helyettesít mennyi cukrot?

Figyelt kérdés
Az édesanyám cukorbeteg, de szeretnék neki sütni valamit, csak nem tudom hogy mennyi édesítőszert használjak a cukor helyett. Valaki tudna nekem segíteni, hogy esetleg erre van valami táblázat vagy ilyesmi?

2015. jún. 20. 11:32
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez édesítőszerfüggő...


Meg azt se felejtsd el, hogy nem mindegyik bírja a sütést! Ráadásul a liszt se mindegy, az összes szénhidrátot figyelni kell!


De ha beírod a google-ba, hogy sütemény cukorbetegeknek, rengeteg hasznos találatot fogsz kapni.

2015. jún. 20. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
nézz ki egy paleo süti receptet,abba nem fog kelleni sem cukor sem édesítő.
2015. jún. 20. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Vera! Ne csak a cukrot nézd. Keress kimondottan diabetikus receptet!
2015. jún. 20. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

#3: pont ezt írtam, nem? ;)


"Ráadásul a liszt se mindegy, az összes szénhidrátot figyelni kell!"


A paleo sem feltétlen jó... például a méz miatt...

2015. jún. 20. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

A paleo sütikben speciel özön édesítő tud lenni, láttam már párszáz receptet... Jó esetben persze leesik az édesítésigény, vannak édeskés olajos magvak és maglisztek, csodákra azért nem képesek. A párom születésnapi tortájában volt édesítő, pedig még gyümölcsös is volt és nekünk készült, akik már elszoktunk a masszívan édes sütiktől. Nem sok volt benne, az igaz :) S epres süti volt, egy brutálisan kakaósba azért több kell.


Ami a kérdést illeti. Nos, ez édesítő- és emberfüggő. Van, aki nem érzi annyira édesebbnek a steviát, mint ahogy "illene". Nekem manapság az eritrit lényegesen jobban édesít, mint a méz, pedig elvileg nem így kéne. Egyébként a xillit elvileg kb. olyan édes, mint a cukor, az eritritből pedig picit több kell, steviából többféle van, többszázszoros is lehet. Viszont nem mindenkinek jönnek be ezek (engem a steviaízzel ki lehetne kergetni a világból, van, aki a másikakat nem szereti és hasmenése is lehet tőlük)... A xillitnek jelentős szénhidráttartalma van, bár alacsonyabb, mint a cukoré (állítólag nem mindenkiben szívódik fel ugyanúgy, erről nem tudom, mi az igazság. de ha keveset használunk, ez nem sokat számít egy olyan laza szénhidrátmegszorításnál, mint amilyen a cukorbetegeké), a GI indexe is alacsony, a fogaknak is jó.

2015. jún. 20. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!