Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Diéta és mozgás, melyik a...

Diéta és mozgás, melyik a fontosabb?

Figyelt kérdés
2 éve sikerült egy olyan munkát megcsípnem, amit imádok, egy hátránya van: 8 órát ülök. Már egy év után észrevettem, hogy felugrott rám 10 kiló. Akkor elkezdtem sportolni és mellette kondizni, viszont ,,csak,, arra elég, hogy ne hízzak tovább. Diétába mennyire érdemes belekezdenem? Az a bajom, hogy próbáltam már, de szédelegtem az éhségtől. (Nem vagyok zabagép és nem állandóan csak édességet eszek.)
2016. júl. 4. 18:14
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
A diéta nem az, hogy 4 adag sültkrumpli helyett csak 1-et eszel meg, a cél nem az, hogy éhezz. A diéta tudatosan összerakott rendszeres EGÉSZSÉGES étkezés. Ami, elegendhetetlen ahhoz, hogy fogyj. De emellé sportolni kell, futni, erősíteni, stb.
2016. júl. 4. 18:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mit értesz diéta alatt? Mert ugye az nem egyenlő az éhezéssel.
2016. júl. 4. 18:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Reggeli/uzsonna: 4 db abonett és egy kis zöldség (ezt váltogattam minden nap) ebédre pedig főtt ételt, de nem sokat és nem édeset. Viszont, semmi de semmi erőm nem volt és akkor mozogni sem tudtam olyan intenzitással.
2016. júl. 4. 18:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha koplaltál, mitől lett volna erőd...? Gyakorlatilag csak ebédre ettél valamit, akkor is keveset, ez nagyon rossz.

Mindkettő fontos, az étrend és a mozgás is. Csak mozgással nem fogy az ember, kalóriadeficitben kell ennie, míg mozgás nélkül lehet fogyni, max. nem érdemes. Az egészséghez megfelelő étrend és mozgás is kell.

2016. júl. 4. 18:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha koplalsz, túl keveset eszel, akkor persze hogy szarul érzed magad.

Az okosok azt mondják 70%-ban a tudatos táplálkozás-diéta, és csak 30%-ban a mozgás számít.

Van benne valami, mert a férjem pl napi 10-12 órát dolgozik, szó szerint egész nap talpon van, mozog, mégis konkrétan hízott 20 kg-t.

Mert míg én a diétám miatt dobtam a cukros édességeket, hetente 1 adagra csökkentettem a tésztát, havi 2 adagra a krumplit (a többi kimért mennyiségű zöldség, saláta és hús, némi teljes kiőrlésű kenyér, sajt, kevés tojás és még kevesebb mag, plusz 2-3 alma, narancs vagy eper és cukormentes édességek néha, ha már nagyon nem bírom édes nélkül), addig ő nem így eszik.

Fehér kenyeret, tésztát, rizst krumplit eszik egész héten, zöldséget csak belekeverve ezekbe. Magában nem eszi meg őket köretként húshoz. És ugye szereti a bundás-vaníliás kalácsot, karamellt, palacsintát, sütiket, gabonapelyheket, csipszeket...

És az a vicc az egészben, hogy rajtam még mindig több a felesleg mint rajta...

Szóval a mozgás önmagában kevés.

Egyébként az abonettet én is próbáltam, szerettem mert finom, viszont nem sokat ér. Nekem legalábbis nem vált be. Nem elég laktató.

2016. júl. 4. 19:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, van esetleg még valami hasznos tipped így az étkezéssel kapcsolatban?
2016. júl. 4. 21:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Nagyon nincs. Csak legyél türelmes... nàlam a türelem hiànya nagy mumus. Sokszor ezért adtam fel egy idő utàn. Mert lassan ment a fogyás. De türelmesnek kell lenni. Èn is ezt mantràzom és mondogatom magamnak.
2016. júl. 4. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!